You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Projects Abroad als alternatief voor VSO

VSO is een organisatie die gekwalificeerde professionals inzet als vrijwilliger in het buitenland, veelal binnen de gezondheidszorg, de bouw en het onderwijs. Projects Abroad biedt onder andere gezondheidszorg projecten, bouw projecten, lesgeef projecten en nog veel meer, aan voor vrijwilligers van alle leeftijden die een alternatief zoeken om zich in te zetten als vrijwilliger in het buitenland.

Mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij verschillende projecten

Bij Projects Abroad zijn de medische projecten er op gericht om medische studenten of jongeren die nog aan de studie geneeskunde moeten beginnen, een waardevolle ervaring te bieden in de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden. Het doel van onze projecten is om vrijwilligers meer te leren over de algemene gezondheidszorg en hoe die wordt toegepast in het buitenland en welke uitdagingen hierbij komen kijken. We bieden ook medische projecten aan met afgestemde werkzaamheden op een hoger niveau voor professionals in de gezondheidszorg.

Op de bouw projecten kan iedereen een handje mee helpen. Uiteraard moet je niet schuw zijn voor een beetje fysieke inspanning, want de werkzaamheden zijn vaak heel praktisch van aard. Je werkt samen met lokale bouwcoördinatoren en andere vrijwilligers aan de bouw van bijvoorbeeld een school, bibliotheek, sanitaire voorzieningen of huizen. Wanneer van toepassing in een van onze bestemmingen richten we ons ook op de wederopbouw na de gevolgen van natuurrampen. Werkzaamheden kunnen bestaan uit het leggen van fundering, timmeren, metselen, schilderen, etc.

Binnen de lesgeef projecten geef je op basis- of middelbare scholen les aan leerlingen. Naast het geven van Engelse les zijn er vaak ook mogelijkheden om andere vakken te onderwijzen zoals aardrijkskunde, muziek en wiskunde. Ook wordt het erg gewaardeerd als je je inzet voor naschoolse activiteiten zoals sport of een lees- of dramaclub. De verantwoordelijkheden die en vrijwilliger draagt worden afgestemd op de ervaring en wensen van de vrijwilliger en de behoeften van de school.

In welk opzicht is Projects Abroad verschillend van VSO?

Er zijn een aantal grote verschillen tussen Projects Abroad en VSO.

Mogelijkheden vrijwilligerswerk in het buitenland

Vereisten - Het grootste verschil is het ervaringsniveau dat vereist is om te kunnen deelnemen. VSO werkt hoofdzakelijk met ervaren en gekwalificeerde vrijwilligers zoals artsen, verpleegkundigen, sociaal werkers, techneuten en docenten. Zij hebben minimaal 3 jaar werkervaring nodig en een afgeronde HBO of WO opleiding.

Projects Abroad kan de hulp gebruiken van vrijwilligers met verschillende vaardigheden en opleidingsniveaus. Onze projecten zijn beschikbaar voor vrijwilligers vanaf 16 jaar oud en voor de meeste projecten heb je geen ervaring nodig of specifieke talenkennis. Gekeken naar de vrijwilliger en zijn of haar kennis en ervaring wordt iemand op een geschikt project geplaatst.

Veiligheid – Waar VSO ook actief is in landen als Rwanda, Sudan en Nigeria, werkt Projects Abroad enkel in veilige en stabiele ontwikkelingslanden waar nog steeds behoefte is aan de hulp van vrijwilligers.

Ondersteuning – VSO biedt ter plaatse minimale ondersteuning aan de vrijwilligers. Projects Abroad heeft ervoor gekozen om in elke bestemming getrainde en betaalde medewerkers in dienst te hebben, die zich fulltime inzetten voor het juiste verloop van de projecten en de ondersteuning van vrijwilligers. Zij zijn 24/7 bereikbaar voor ondersteuning.

Keuze vrijheid – VSO focust zich op het sturen van gespecialiseerde vrijwilligers naar specifieke locaties waar op behoefte is aan hulp. Bij Projects Abroad kunnen vrijwilligers zelf, afhankelijk van de mogelijkheden en hun eigen interesses, kiezen aan welk vrijwilligersproject ze deelnemen.

Flexibiliteit – VSO wil dat je 1 tot 2 jaar deelneemt aan hetzelfde project en dat je vertrekt op een door hen bepaalde datum. Bij Projects Abroad kies je zelf de duur van je deelname (veelal vanaf 2 weken) en is je startdatum flexibel. Bovendien kunnen vrijwilligers er voor kiezen om aan meerdere projecten deel te nemen en/of af te reizen naar verschillende bestemmingen.

Hoe kan ik betrokken raken bij vrijwilligerswerk in het buitenland met Projects Abroad?

Projects Abroad biedt vrijwilligersprojecten in meer dan 25 wereldwijde landen, waaronder bestemmingen in Afrika, Latijns-Amerika, Azië, Oost-Europa en de Pacific.

Onze projecten zijn zo opgezet dat er verschillende mogelijkheden zijn voor:

Alle vrijwilligers die met Projects Abroad deelnemen zullen naast een waardevolle reiservaring in het buitenland ook de kans krijgen om zich volledig onder te dompelen in de lokale cultuur. Door te wonen bij een lokaal gastgezin leer je over de lokale gebruiken en tradities en ervaar je de cultuur als deel van het gezin in plaats van als een toerist.

Vind zelf het ideale project dat bij je past door meer te lezen over onze projecten en een kijkje te nemen bij de ervaringsverhalen van oud-vrijwilligers, video’s of neem via de buttons onder aan de pagina contact met ons op.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲