You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren ergotherapeuten in Cambodja

Overzicht
 • Waar: Phnom Penh
 • Type projecten: Humanitaire organisatie voor oorlogsslachtoffers (mensen met beperkingen) of en centrum voor baby’s en kinderen
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het evalueren van de problemen van patiënten, ergotherapie programma’s ontwikkelen en uitvoeren, vooruitgang van patiënten volgen, observeren en evalueren van lokale collega’s.
 • Accommodatie: Bij een vrijwilligersappartement
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 8 weken (voor project met oorlogsslachtoffers) of 4 weken (voor project met baby’s en kinderen)
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Minimaal een bachelor diploma ergotherapie, bij voorkeur minimaal 2 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Als ergotherapeut op dit medische vrijwilligersproject in Cambodja help je oorlogsslachtoffers met fysieke beperkingen in samenwerking met de organisatie VI.

Veterans International (VI) is een internationale humanitaire organisatie die de oorzaken, het verloop en de gevolgen van oorlog aankaart door het verdedigen en het bieden van hulp aan slachtoffers van oorlog.

De missie van VI is het ondersteunen van personen met beperkingen in Cambodja, die het slachtoffer zijn geworden van de oorlog en die tot de armste delen van de bevolking behoren en gemarginaliseerd worden in de samenleving. VI streeft ernaar deze mensen in staat te stellen een beter leven op te bouwen voor zichzelf en hun familie.

Jouw hulp als professional en jouw expertise als ervaren ergotherapeut zal een waardevolle bijdrage leveren aan Veterans International.

Hoe kan een vrijwilliger ergotherapie bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Cambodja?

Als ergotherapeut op dit vrijwilligersproject werk je voor Veterans International (VI) in Cambodja. Je zal verblijven in Phnom Penh, de levendige hoofdstad van Cambodja.

VI is ervan overtuigd dat het hebben van kunstmatige ledematen of een brace, het verschil maakt tussen uitgesloten worden of deelnemen aan onderwijs, werk en het gemeenschapsleven. Hun doel is dat personen met een beperking en hun familie van een betere levenskwaliteit kunnen genieten, van een actief leven dat voldoening geeft en zodat ze op een evenwaardige manier kunnen deelnemen aan de maatschappij, met gelijke rechten, kansen en verantwoordelijkheden.

Je zal bijdragen tot de ondersteuning van fysiotherapeuten, prothesemakers en orthopedagogen en andere medische professionals bij het helpen van oorlogsslachtoffers. Je taken zijn heel gevarieerd en bestaan uit:

Vrijwilligerswerk ergotherapeut in Cambodja

 • Deelnemen aan de consultaties, evaluaties, analyse, planning en behandeling van personen met een beperking
 • De patiëntenrondes mee doen met de andere fysiotherapeuten, prothesemakers en orthopedagogen, om moeilijke gevallen te bespreken.
 • De vorderingen van de toestand van de patiënten evalueren en de behandeling en voorschriften hieraan aanpassen.
 • Personen met een beperking en hun verzorgers opleiden over de toestand van de cliënt, de prognoses en thuis oefeningsprogramma's.
 • Het faciliteren van recreatieve activiteiten voor personen met een beperking wanneer dat nodig is.
 • Het uitvoeren van papierwerk op een beknopte en duidelijke manier voor de behandeling van personen met een beperking.
 • Het beoordelen van de capaciteiten van personen met een beperking bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten in hun eigen huis.
 • Ontwerp aanpassing voor in het huis om de dagelijkse activiteiten van personen met een beperking te verbeteren.
 • Het trainen van Personen met een beperking om hun zelfstandigheid te vergroten bij hun dagelijkse activiteiten.

Je zal ongeveer 18 tot 35 uur per week werken, soms ook buiten de kantooruren. Dit zal afhangen van je individuele project en welke rol je inneemt in samenspraak met je project coördinator.

Dit project loopt heel het jaar door. Vrijwilligers moeten minstens 8 weken beschikbaar zijn voor dit project. Als je minder dan 8 weken beschikbaar bent (maar minimaal 4 weken), wordt je geplaatst bij het National Baby and Children’s centre (NBC).

Gezocht: fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en andere specialisten in CambodjaErgotherapeut als vrijwilliger in Cambodja

In Cambodja werken we ook in een speciaal opvangcentrum voor kinderen en volwassenen met een beperking. Omdat dit centrum erg onderbemand is, zijn er dringend vrijwilligers nodig met kennis en ervaring op het gebied van fysiotherapie, ergotherapie en logopedie. Ook andere specialisten gericht op kinderen met uiteenlopende beperkingen zijn meer dan welkom. In de zomer van 2014 hebben vrijwilligers gewerkt aan het opknappen en inrichten van een snoezelkamer en een ruimte voor fysiotherapie. Nu zijn er hard vrijwilligers nodig om de kwaliteit van leven van de kinderen te verbeteren. Lees meer in het Projects Abroad Care Management Plan voor de sociale projecten in Cambodja. Van vrijwilligers verwachten we dat ze minimaal 3 jaar een relevante studie hebben gevolgd. Heb je dit niet of twijfel je, dan kun je als ‘gewone’ sociale vrijwilliger helpen bij dit waardevolle project.

Wat kan dit project voor mij als ergotherapeut betekenen?

Je werkt samen met een zeer toegewijd team dat zich volledig inzet voor de diensten die ze aanbieden. Werken met vaak gelimiteerde middelen en onervaren medewerkers, geeft je de kans om je eigen expertise aan te passen en te ontwikkelen in een nieuwe werkomgeving. Je zult vaak nieuwe uitdagingen aangaan waarmee je waarschijnlijk nog nooit bent geconfronteerd. Door deze culturele uitwisseling leer je verschillende nieuwe methodes en technieken in je eigen discipline.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in verschillende gebieden.

Deze kunnen zijn (en zijn project gebonden):

 • Beoordelen van de behoeften van de projectpartner.
 • Samenwerken met de projectpartner om meer efficiënte en effectieve systemen op de werkplek te ontwikkelen.
 • Samenwerken met de projectpartner om ‘outreach’ programma's te ontwikkelen in de lokale gemeenschap en daarbuiten.
 • Je expertise gebruiken om personeel en andere vrijwilligers te trainen.
 • Je initiatief en probleemoplossende vaardigheden gebruiken voor het ontwikkelen, opzetten en beheren van projecten / programma 's.
 • Opvolgen van bestaande of nieuwe projecten / programma 's
 • Ontwikkelen en bijdragen aan projectevaluatierapporten om te helpen met de continuïteit tussen de vrijwilligers.

Dit alles voorziet je van een waardevolle ervaring en nieuwe vaardigheden die handig zijn voor je loopbaan. Het geeft je ook de kans om je bestaande expertise op een waardevolle manier in te zetten waar het echt nodig is.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Cambodja zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie in een gedeeld appartement, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar je niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere ergotherapie project in Cambodja.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲