You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Ethiopië

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Addis Abeba
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je assisteert het lokale personeel bij de verzorging van verlamde, terminale en met tuberculose besmette patiënten. Naast ervaring opdoen kan je ook je kennis delen door informatie en advies te verlenen aan families van HIV/AIDS patiënten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Minimaal 3 jaar een fysiotherapie studie afgerond hebben of gekwalificeerd fysiotherapeut zijn

Er is een groot te kort aan vaardige fysiotherapeuten in Ethiopië. Als jij minimaal drie jaar van de studie fysiotherapie hebt afgerond, of onlangs bent afgestudeerd op dit gebied, kun je waardevolle ondersteuning en training bieden aan zowel lokale medische verzorgers als familieleden van mensen met HIV. Je zal merken dat de ervaring die je op doet op dit vrijwilligersproject, jou meer inzicht zal geven in het succes van gezondheidszorg programma’s binnen de lokale gemeenschappen. Ook zal je praktische ervaring opdoen door het bieden van behandeling op het gebied van fysiotherapie. Een gedeelte van jouw tijd zal worden ingezet voor het overdragen van jouw kennis aan de lokale medische verzorgers. Zo weet je dus zeker dat jij een blijvende bijdrage kan bieden aan dit project en de mensen die ervan afhankelijk zijn.

Werkzaamheden op het fysiotherapie project in Ethiopië

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Ethiopië

Als fysiotherapie vrijwilliger zal je komen te werken bij een katholieke non-profit organisatie in Addis Abeba, welke advies, medische zorg en voorlichting biedt aan families die leven met HIV. Het is een zeer vooruitstrevend project dat tot doel heeft de kennis over de ziekte en het begrip van de mensen te vergroten en praktische fysiotherapeutische zorg te bieden aan terminaal zieke kinderen.

In de ochtend reis je door Addis Abeba waar je samen met een klein team van lokale medewerkers thuiszorg biedt. Je bezoekt verschillende gezinnen, waar je ter plaatse verlamde of met tuberculose besmette patiënten verzorgt. Je helpt bij het uitvoeren en uitleggen van eenvoudige oefeningen, zodat de familieleden deze kunnen voortzetten tot jouw volgende bezoek. In de middag werk je samen met lokale fysiotherapeuten om jouw kennis en ervaring te delen.

Bied fysiotherapie hulp aan binnen de lokale gemeenschap

Vrijwilligers krijgen ook de kans om zich in te zetten voor een andere liefdadigheidsinstelling waar ze meer dan 120 patiënten behandelen. Vrijwilligers worden hier betrokken bij alle aspecten van de behandeling van de patiënten en geven daarnaast advies en training aan familieleden van de patiënt.

Als vrijwilliger kan je ook helpen bij het organiseren en geven van workshops om aan te tonen op welke manier fysiotherapie bij patiënten kan helpen.

Op dit project kan je echt een verschil maken, terwijl je ondertussen zelf een waardevolle ervaring opdoet en kennis maakt met een nieuwe, fascinerende cultuur. Om deel te nemen aan dit project dien je minimaal drie jaar van je studie fysiotherapie te hebben afgerond of volledig gekwalificeerd te zijn.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ethiopia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Ethiopië

Tijdens je vrijwilligerswerk met Projects Abroad in Ethiopië verblijf je in een lokaal gastgezin in Addis Abeba. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan, samen met andere vrijwilligers, ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Ethiopia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲