You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Ethiopië

Overzicht
Project overzicht

Dit project is niet meer beschikbaar. Neem gerust contact met ons op en wij helpen jou bij het vinden van een alternatief.

  • Waar: Addis Abeba
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: Jouw exacte rol binnen het ziekenhuis zal worden bepaald aan de hand van jouw medische ervaring evenals het enthousiasme en de inspanning die je toont aan de lokale medewerkers. Je krijgt de kans om dokters te assisteren op verschillende afdelingen en te leren over verschillende aandoeningen en behandelingen. Hiernaast krijg je de kans om betrokken te raken bij Medical Outreaches
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Vrijwilligers moeten minimaal 3 jaar een relevante studie afgerond hebben in de gekozen richting

Projects Abroad verwelkomt gekwalificeerde professionals en studenten die minimaal drie jaar studie geneeskunde hebben afgerond op onze gezondheidszorg projecten in Ethiopië. Jouw hulp is altijd welkom en je inzetten als vrijwilliger op het geneeskunde project is de ideale manier om bijzondere medische praktijkervaring op te doen terwijl je samenwerkt met de meest ervaren dokters uit het land. Na je aanmelding ontvangen we graag een kopie van je CV, zodat we je project kunnen afstemmen op jouw ervaring en interesses. Een goede kennis van de Engelse taal wordt voor al onze projecten in de gezondheidszorg verwacht, zodat je direct met het lokale personeel en de patiënten kunt communiceren.

Werkzaamheden op het geneeskunde project in Ethiopië

Doe ervaring op binnen de geneeskunde tijdens je vrijwilligerswerk in Ethiopië

Vrijwilligers van Projects Abroad die in de gezondheidszorg gaan werken in Ethiopië zullen werkzaam zijn in Addis Abeba. Hier zijn vrijwilligers welkom bij het Sante Medical Centre, een kliniek die in 2006 is opgericht door een jonge Ethiopische arts. Je precieze werkzaamheden worden bepaald aan de hand van jouw kennis en ervaring, maar ook het enthousiasme en de inzet die je toont aan het lokale medische personeel.

Je krijgt de kans om meer te leren over allerlei ziektes en behandelmethoden, waaronder hemodialyse en HIV/AIDS. Je schaduwt artsen op verschillende afdelingen zoals algemene geneeskunde, verpleegkunde en het laboratorium. Wees er op voorbereid dat je soms best heftige gevallen kunt tegenkomen en je zal leren over aandoeningen die in westerse landen zelden voorkomen.

Ben je al minstens twee jaar werkzaam als arts of verpleegkundige, kijk dan ook eens op onze website bij projecten voor professionals.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Wietze Aalders op het Geneeskunde project in Ethiopië
Wietze Aalders
Ochtends arriveer ik om 08.00 uur op de kliniek, wat inhoudt dat ik iedere dag om half zeven opsta om een “shared taxi” te pakken. Aangekomen op de kliniek begin ik met mijn “rounds”, waarvoor we met alle dokters bij de opgenomen patiënten langs gaan. Na de rounds bekijk ik de papieren en discussieer ik met de dokters waarbij ondertussen nieuwe consulten worden behandeld. We praten vooral veel over de behandeling van de meest voorkomende klachten bij deze kliniek en tijdens het consult assisteer ik met lichamelijk onderzoek. Lees meer...

 

Medische outreach in Ethiopië

Ons team in Ethiopië organiseert regelmatig medische outreaches voor alle medische vrijwilligers. Outreach werk geeft je de kans om direct betrokken te raken bij de lokale gemeenschap en vindt normaal gesproken één keer per maand plaats. Tijdens zo’n outreach bezoek je samen met de andere medische vrijwilligers een lokale gemeenschap of één van de sociale projecten, waar je samen de mensen voorziet van een basis medische check up of voorlichting geeft over persoonlijke hygiëne en besmettelijke ziekten.

Medische outreach wordt soms gecombineerd met een zogenoemde ‘dirty day’. Dat is een dag, die Projects Abroad organiseert, waarbij alle vrijwilligers worden ingezet om de handen uit de mouwen te steken en gezamenlijk bijvoorbeeld een muurschildering te maken of een speelplein aan te leggen bij een van de sociale projecten.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ethiopia Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Ethiopië

Tijdens je vrijwilligerswerk met Projects Abroad in Ethiopië verblijf je in een lokaal gastgezin in Addis Abeba. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan, samen met andere vrijwilligers, ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Ethiopia Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲