You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Fiji

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Nadi en Lautoka
 • Type projecten: Kleuterscholen en centra voor kinderen met speciale behoeften
 • Leeftijd van kinderen op het project: 0 - 16 jaar
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: Gevarieerd
 • Jouw rol binnen dit project: Het organiseren van educatieve spelletjes en groepsactiviteiten, het bieden van emotionele ondersteuning en het helpen verbeteren van de persoonlijke hygiëne
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Het aanleveren van een Verklaring omtrent Gedrag en een medische verklaring

Projects Abroad verwelkomt in Fiji op onze sociale projecten vrijwilligers vanaf 16 jaar die wel of geen ervaring hebben binnen het sociale werkveld. Denk je er bijvoorbeeld over om later met kinderen te werken maar wil je eerst ervaren of dit echt bij jou past? Daarnaast kun je met jouw eventuele werkervaring ervaren hoe het is om in een ontwikkelingsland te werken. Ga dus het avontuur aan bij één van onze sociale projecten in dit mooie land!

Waar werk je als sociaal vrijwilliger in Fiji?

Vrijwilligerswerk sociaal project op Fiji

Projects Abroad werkt in verschillende kleuterscholen, een centrum voor kinderen met leerproblemen en centra voor kinderen met een beperking. Daarnaast werken veel vrijwilligers ook op kleuterscholen. Als vrijwilliger ondersteun je het lokale personeel. Het lokale personeel heeft namelijk veel werkzaamheden in weinig tijd te doen, waardoor jouw hulp van harte welkom is. Het is binnen deze projecten mogelijk om met verschillende leeftijdsgroepen te werken. Al deze sociale projecten zijn gelegen in en rond Nadi en Lautoka, gelegen op het eiland Viti Levu.

Om vrijwilligers op sociale projecten extra ondersteuning te bieden, organiseert het lokale Projects Abroad team in Fiji wekelijkse workshops. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het sociale zorgstelsel van Fiji en de achtergrond van de instelling waar je werkt. Daarnaast bieden de workshops nieuwe ideeën voor activiteiten die je op je project kunt organiseren en nuttige culturele informatie van de lokale opvattingen over discipline tot sessie over de lokale taal en tradities.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan - Fiji.

Hoe ziet jouw werkdag als sociaal vrijwilliger in Fiji eruit?

Vrijwilligerswerk met kinderen

Op de kleuterscholen zijn de klassen erg groot, vaak meer dan 40 kinderen. Voor de plaatselijke medewerkers is het daarom moeilijk om ieder kind evenveel aandacht te geven. Vandaar dat je als vrijwilliger echt een hulp zal zijn voor hen en voor de kinderen zelf. Met behulp van jouw aandacht kun jij samen met de kinderen Engelse liedjes zingen, tekeningen maken en spelletjes spelen.

Doorgaans begin je om 9 uur ‘s ochtends en kun je rond half 4 ‘s middags klaar zijn met jouw dag op één van onze sociale projecten. Gedurende de dag hebben de kinderen ook een middagdutje, voor jou de ideale gelegenheid om te lunchen en spelletjes voor te bereiden voor de middag. Vaak wordt er wel aan je gevraagd om aan het eind van de middag de oudere kinderen te helpen met hun huiswerk, wat je zelf kunt bepalen. Op welk project je komt te werken is afhankelijk van de beschikbaarheid en jouw eventuele voorkeuren. Je kunt ons altijd laten weten waar jou voorkeuren, vaardigheden en interesses liggen, dan houden onze lokale collega's daar zo goed mogelijk rekening mee. Er zijn ook een aantal projecten waar je betrokken kan worden bij de administratieve kant, zoals webdesign, marketing en research. Kortom, wat jouw vaardigheden ook zijn, we zullen zorgen dat ze goed tot uiting kunnen komen!

Projects Abroad werkt dus ook in een centrum voor kinderen met een beperking. Vrijwilligers kunnen hier de extra aandacht en zorg geven die zij juist zo hard nodig hebben. Dat kan uitdagend zijn maar geeft ook zeer veel voldoening. Er is een grote behoefte aan vrijwilligers met specifieke kennis en ervaring op dit gebied.

Het is ook mogelijk om een sociaal project te doen in één van de meer afgelegen, traditionele dorpen. Klik op cultuur project in Fiji om hier meer over te lezen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Marloes Laane op het sociale project in Fiji
Marloes Laane
De tijd die ik in Fiji heb doorgebracht heeft me enorm verrijkt. Elke ochtend begroet worden door heel veel stralende gezichtjes, het krijgen van ontelbaar veel knuffels van alle lieve kids… Ik ben echt van ze gaan houden en nu ik weer thuis ben mis ik ze elke dag. Lees meer...

 

Sociaal project in Fiji

Registratie van vrijwilligers in Fiji

Voor alle projecten in Fiji met betrekking tot lesgeven of sociaal werk, geldt dat vrijwilligers ter plaatse geregistreerd moeten worden. Hiervoor moet je een aantal documenten opsturen: o.a. een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), gezondheidsverklaring en een kopie paspoort. Dit is niet ingewikkeld, maar het kost meestal minimaal een paar weken om alle documenten te verkrijgen. Daarom kun je het beste minimaal een maand voor vertrek inschrijven. 

Fiji Care Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲