You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een diergeneeskunde project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Akuapem Hills en Accra
  • Type projecten: Dierengeneeskunde
  • Soorten dieren: Meelopen en assisteren van de lokale dierenartsen bij hun dagelijkse werkzaamheden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze diergeneeskunde projecten in Ghana. Samen met het personeel van lokale diergeneeskunde klinieken zet jij je in voor het welzijn van de dieren. Je kunt zowel zonder of met ervaring deze uitdaging aan gaan. Denk je er bijvoorbeeld over na om later binnen dit werkgebied werkzaam te zijn, maar wil je eerst ervaren of dit echt bij jou past? Mocht je al wel over enige ervaring beschikken, dan is dit een unieke kans om jouw kennis te delen met de lokale bevolking. Als student kun je er ook voor kiezen om dit project als basis voor een stage in het buitenland te gebruiken. Iedereen is dan ook meer dan welkom!

Maak kennis met de diergeneeskunde van Ghana

vrijwilligerswerk diergeneeskunde in Ghana

Ghana is een land in het Westen van Afrika met grote uitgestrekte vlaktes en een warm tropisch klimaat. Een deel van het land wordt gebruikt voor de landbouw en veeteelt, waarbij het welzijn van (huis)dieren belangrijk is voor de ontwikkeling van het platteland. Als vrijwilliger krijg je de kans om in de Akuapem Hills of in Accra ervaring op te doen door samen met lokale dierenartsen te werken. Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en enthousiasme worden jouw werkzaamheden vastgesteld.

Hoe ziet jouw dagindeling eruit?

Diergeneeskunde in het buitenland

Als vrijwilliger in Ghana op één van de diergeneeskunde projecten kun je effectieve en praktische hulp bieden bij verschillen werkzaamheden. Op je eerste werkdag zal je worden voorgesteld aan jouw supervisor, die tijdens je project voor je klaar zal staan met advies en ondersteuning. Uiteraard kun je ook altijd terecht bij het lokale Projects Abroad personeel.

Diergeneeskunde vrijwilligers wonen en werken in de Akuapem Hills, waar het werk is gestructureerd rond dagelijkse huisbezoeken aan de lokale boerderijen in de omgeving. Vrijwilligers die liever willen werken in een dierenkliniek, waren dieren tevens geopereerd kunnen worden, kunnen terecht in Accra, de hoofdstad van Ghana waar je vooral huisdieren zal tegenkomen.

In de Akuapem Hills, zullen vrijwilligers werken in een klein team van lokale dierenartsen. Samen met hen ga je het veld in om bezoeken te brengen aan lokale boerderijen die vee houden. Je zal kunnen helpen met bijvoorbeeld de administratie van vaccinaties, routine controles , observeren en assisteren bij operaties of ingrepen en het onderzoeken van overleden dieren. Je zal met name te maken krijgen met vee zoals kippen en varkens. Wil je liever werken in een stadskliniek, dan kun je terecht in Accra, waar je met name werkt met huisdieren zoals honden en katten.

Welk project je ook kiest, je zal veel leren over de behandeling van verschillende dieren en zal ziekten en aandoeningen tegenkomen die bij dieren in de meeste Westerse landen niet meer voorkomen.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (eventueel samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲