You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een farmacie project in Ghana

Overzicht
  • Waar: Cape Coast, Central Region
  • Type projecten: Gezondheidszorg
  • Jouw rol: Doe ervaring op door mee te kijken en samen te werken met lokale apothekers in een opleidingsziekenhuis of lokale apotheek.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel

Leer meer over farmacie en de gezondheidszorg in een ontwikkelingsland door vrijwilligerswerk te doen op een farmacie project in Ghana. Als vrijwilliger heb je de kans om waardevolle kennis op te doen over het werk in lokale apotheken en inzicht te krijgen in veel voorkomende medische aandoeningen in het land. Ook kun je meekijken hoe patiënten geadviseerd en behandeld worden wanneer zij hun medicijnen ophalen.

Jouw werkzaamheden als vrijwilliger op een farmacie project in Ghana

Als vrijwilliger op het farmacie project werk je in een opleidingsziekenhuis of een lokale apotheek onder begeleiding van een gekwalificeerde apotheek manager of een klinisch apotheker. Zij begeleiden je gedurende jouw tijd in Ghana.

Doe vrijwilligerswerk op een farmacie project in Ghana voor waardevolle ervaring binnen gezondheidszorg.

Je zult meekijken met de lokale medewerkers en assisteren waar haalbaar. Zij helpen elke dag patiënten, waardoor je een goed inzicht kunt krijgen in de farmaceutische werkwijze. Ook geeft dit je de mogelijkheid om zelf contact te hebben met patiënten, meer te leren over hun medische aandoeningen en hoe deze worden behandeld.

Daarnaast assisteer je de lokale apothekers tijdens hun dagelijkse taken. Je loopt mee met het farmaceutische en het medische team tijdens hun rondes, je kijkt mee met de medicijnuitgifte en de medicijninformatieservice op de polikliniek en assisteert apothekers met hun klinische werk.

Outreach projecten in Ghana

Als onderdeel van het farmacie project in Ghana neem je deel aan de outreach projecten. Tijdens deze projecten kom je in contact met omliggende gemeenschappen die normaal nauwelijks toegang hebben tot medische zorg. Je zult bezoeken brengen aan kleine dorpen en de bewoners – onder toezicht - voorzien van de medicatie die de lokale artsen hen hebben voorgeschreven.

Jouw verblijf in Ghana

Tijdens je project logeer je bij een gastgezin. Dit is een geweldige manier om meer over de Ghanese cultuur te leren kennen, bijvoorbeeld door samen te eten en verhalen over tradities uit te wisselen. Ook zal je gastgezin je veel tips kunnen geven over wat je in de omgeving kunt gaan doen en zien. Wanneer je niet aan het werk bent op je project of tijd doorbrengt met je gastgezin heb je de mogelijkheid om samen met andere vrijwilligers het land te verkennen.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲