You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cape Coast
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van je jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Door deze training kan je waardevolle ervaring opdoen op vlak van fysiotherapie
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op een fysiotherapie project in Ghana zal je een hele hoop nieuwe vaardigheden leren en een waardevolle ervaring op doen, terwijl je meeloopt in een Ghanese ziekenhuis. Je zal te maken krijgen met verschillende aandoeningen en behandelmethoden die anders zijn dan wat je thuis gewend bent. Door mee te lopen met de lokale fysiotherapeuten en te observeren bij hun dagelijkse werkzaamheden, zal je alles leren en ervaren hoe fysiotherapie wordt beoefend, met de faciliteiten die beschikbaar zijn. Afhankelijk van jouw kennis, ervaring en interesses worden jouw werkzaamheden bepaald.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Ghana

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Ghana

Als fysiotherapie vrijwilliger zal je gaan werken in Cape Coast in het regionaal ziekenhuis. Dit is één van de modernste ziekenhuizen in Ghana met veel verschillende afdelingen en voldoende beschikbaarheid over moderne apparatuur. Wanneer je aankomt in Ghana word je voorgesteld aan de Projects Abroad coördinator en je supervisor binnen het ziekenhuis. In samenspraak met je supervisor wordt jouw werkschema bepaald.

Er is ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan bij een centrum voor kinderen met een beperking. Ze hebben de beschikking over een eenvoudige fysiotherapie behandelkamer waar dagelijks oefeningen worden gedaan met de kinderen. Omdat ieder kind weer behoefte heeft aan andere vormen van therapie zijn ze erg blij met alle hulp die ze kunnen ontvangen op dit gebied. Het werken bij dit centrum kan ook worden gedaan in combinatie met een sociaal project.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Margot de Regt op het Fysiotherapie project in Ghana
Margot de Regt
k kreeg een goede uitleg van een staff member van Projects Abroad over het gebruik van taxi’s en trotro’s, de weg naar de bank etc. Ze kwamen me ook bijna elke week op zoeken op mijn werk en anders thuis, heel fijn om te weten dat zij er voor je zijn als er iets gebeurt! Lees meer...

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲