You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cape Coast en Dodowa
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, hangen af van jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Je krijgt de kans om dokters te assisteren op verschillende afdelingen en te leren over veel verschillende aandoeningen en behandelingen. Ook kun je regelmatig deelnemen aan Medical Outreaches waarbij je afreist naar kinderdagverblijven en afgelegen dorpen waar je kinderen en volwassen voorziet van medische basiszorg.
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Het geneeskunde project in Ghana vindt plaats in Cape Coast of Dodowa. Hier zal je aan de slag gaan in een groot ziekenhuis waar een hoop gebeurt en waar je patiënten zult tegenkomen met veel verschillende ziekten. Als vrijwilliger op het geneeskunde project loop je mee met professionele artsen, van wie je veel kunt leren. 

De ziekenhuizen waar we werken bieden uitstekende mogelijkheden om meer te leren op het gebied van gezondheidszorg en geneeskunde en om je vaardigheden te verbeteren. Je zal leren over verschillende benaderingen en behandelmethodes. Je zal dagelijks aandoeningen tegenkomen die je normaal gesproken niet zal zien in een land binnen Europa, zoals malaria en tyfus.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het geneeskunde project in Ghana

Als je vrijwilligerswerk doet op het geneeskunde project in Ghana help je bijvoorbeeld bij medische outreaches.

Wanneer je aankomt in Ghana word je voorgesteld aan de Projects Abroad coördinator en je supervisor binnen het ziekenhuis. Samen bespreken jullie het werkschema en afhankelijk van jouw kennis, ervaring en interesses worden jouw werkzaamheden vastgelegd. De meeste vrijwilligers kiezen ervoor om mee te lopen op verschillende afdelingen van het ziekenhuis, zoals de eerste hulp, de kinderafdeling, de verloskunde afdeling, de fysiotherapie afdeling en de chirurgie afdeling.

Als je nog geen medische ervaring hebt, werk je in het ziekenhuis in Dodowa. Hier zijn veel begeleiders aanwezig met wie je kunt meekijken. Vrijwilligers die al een diploma op zak hebben, werken in een ziekenhuis in Cape Coast. Als je al wel ervaringg hebt maar nog niet je opleiding hebt afgerond, kun je kiezen tussen deze twee locaties. 

Vrijwilligerservaring De ervaring van Bela Mastenbroek op het Geneeskunde project in Ghana
Bela Mastenbroek
Ik werkte drie dagen per week in het Police Hospital, waar ik op verschillende afdelingen heb meegelopen. Ik heb op de OPD, Childrens Ward, Male Ward, Female Ward en Maternity and Labour Ward gewerkt. Ik heb nog geen ervaring in de geneeskunde dus ik mocht natuurlijk niet veel doen. Het was vooral veel meelopen en observeren, maar soms mocht ik wel kleine dingen doen zoals wondverzorging of hartslag opmeten. Ondanks dat ik niet veel kon doen vond ik het toch ontzettend leuk en vooral heel bijzonder om te zien hoe het er in een Ghanees ziekenhuis aan toe gaat. Lees meer...

Medische outreach in Ghana

Geneeskunde vrijwilliger in Ghana

In Ghana hebben vrijwilligers de mogelijkheid om deel te nemen aan medische outreach programma’s. Bij deze programma’s ga je met een groep vrijwilligers onder begeleiding van lokale artsen naar dorpen, gemeenschappen of kinderdagverblijven in de omgeving om wondjes te verzorgen of basis medische controles uit te voeren. Wil jij je hier graag full time mee bezig houden, dan is dit mogelijk bij het Public Health project.

Wil jij je graag inzetten voor patiënten met HIV/AIDS, dan kun je deelnemen aan het speciale HIV / AIDS project, in samenwerking met een ziekenhuis in Accra. Hier help je om bewustwording te creëren rond de risico’s van besmetting door het geven van voorlichting. Je komt ook in contact met patiënten in de gemeenschap en helpt hen de diagnose te aanvaarden.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Speciale groepsreis voor alle leeftijden in de Kerstvakantie

Heb jij interesse in vrijwilligerswerk op het gebied van geneeskunde in Ghana en wil jij graag iets betekenen voor de lokale bevolking deze Kerst? Dan is het ook mogelijk om tijdens de Kerstvakantie deel te nemen aan onze speciale Kerstgroepsreis Geneeskunde project in Ghana. Deze groepsreis is beschikbaar voor vrijwilligers van alle leeftijden, alleen kinderen onder de 16 jaar moeten vergezeld worden door tenminste één van de ouders.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲