You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verloskunde project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cape Coast en Dodowa
  • Type projecten: Verloskunde
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van je jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Hierdoor kun je waardevolle ervaring opdoen op vlak van verloskunde
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het verloskunde project in Ghana krijg je de kans om waardevolle ervaring op te doen. Je leert alles over de verschillende verloskundetechnieken en de manier waarop vroedvrouwen in Ghana werken. Je komt in contact met zwangere vrouwen die te maken hebben met complicaties tijdens hun zwangerschap die niet veel voorkomen in Europa, zoals malaria of tyfus. Je ontwikkelt specifieke vaardigheden die je nodig hebt als verloskundige en werkt mee in een ziekenhuisomgeving die ongetwijfeld verschilt met wat je thuis gewend bent. Het zal een uitdagende maar waardevolle en leerzame ervaring zijn.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verloskunde project in Ghana

Vrijwilligerswerk verloskunde project in Ghana

Wanneer je aankomt in Ghana word je voorgesteld aan de Projects Abroad coördinator en je supervisor binnen het ziekenhuis. Je neemt de rol als stagiaire in waarbij je de andere vroedvrouwen observeert en van hen leert. Je bent op dit project welkom als je al verloskunde (ook wel vroedkunde in België) studeert, maar kunt ook zonder ervaring deelnemen. Jouw precieze werkzaamheden hangen af van jouw kennis en ervaring, dit staat direct in verband met de taken en verantwoordelijkheden die jou zullen worden toevertrouwd. 

Verloskunde vrijwilligers gaan aan de slag in Cape Coast in het Regional Hospital. Dit is één van de modernere ziekenhuizen in Ghana met veel verschillende afdelingen en met voldoende beschikbaarheid over moderne apparatuur. Ook kun je in een ziekenhuis in Dodowa aan de slag. Vrijwilligers met geen ervaring worden in dit ziekenhuis geplaatst, omdat er veel begeleiding mogelijk is.
 
Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennismaken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲