You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis kerstvakantie geneeskunde project in Ghana

Overzicht

Komende kerstvakantie kun je als vrijwilliger meewerken bij het geneeskunde project in Ghana, tijdens een groepsreis voor alle leeftijden. Je werkt samen met vrijwilligers van over de hele wereld en zal veel zien en leren over de gezondheidszorg in Ghana.

Datum voor de groepsreis naar Ghana tijdens de kerstvakantie

Binnenkort nieuwe data verwacht!

Vrijwilligerswerk op een geneeskunde project in Ghana

Kerstvakantie geneeskunde vrijwilligerswerk Ghana

Het geneeskunde project in Ghana is een bijzonder project dat gevestigd is in de stad Cape Coast. Dit project geeft je de mogelijkheid om verschillende benaderingen en behandelingen binnen de medische wereld te ervaren. Je zal veel leren over de gezondheidzorg in een ontwikkelingsland en daarmee jouw kennis van de geneeskunde en gezondheidzorg verbeteren.

Dit project combineert outreach werk in lokale gemeenschappen, lepra kampen en dagopvangcentra met 1 dag per week meelopen bij een lokale medische kliniek. Het werk in de kliniek zal vooral uit observeren bestaan. Tijdens de outreaches krijg je een meer actievere rol en doe je praktische ervaring op door bijvoorbeeld het verzorgen van wondjes, het uitvoeren van gezondheidscontroles, het testen op malaria of het geven van voorlichting over veelvoorkomende gezondheidsklachten.

Internationale groep vrijwilligers

Eén van de leukste dingen aan onze groepsreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers van alle leeftijden zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang mede-vrijwilligers om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een geneeskunde project in Ghana als jij!

Verblijf tijdens de kerstreis in Ghana

Tijdens je vrijwilligersproject zal je verblijven bij een gastgezin waar je samen met andere vrijwilligers van de groepsreis verblijft. Dit biedt jou de mogelijkheid om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de Ghanese keuken te bieden heeft.

Weekendactiviteiten tijdens de kerstvakantie groepsreis in Ghana

De 2-weekse groepsreis is opgezet met een dagelijks programma voor vrijwilligerswerk en met leuke avond en weekend activiteiten. Hierbij ga je de prachtige palmstranden ontdekken en kun je kennis maken met de lokale producten op de Kotokuraba markt. Je hoeft je dus geen moment te vervelen! De kerstdagen en Oud & Nieuw zal je gezamenlijk vieren met de andere vrijwilligers en de lokale medewerkers van Projects Abroad.

Begeleiding

Al onze groepsreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier.

Jij kunt eventueel ook wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die eerder met ons zijn mee geweest voor vrijwilligerswerk en alles al hebben meegemaakt, zo heb je wellicht nog een beter beeld over wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Liever geen groepsreis of niet beschikbaar in de kerstvakantie?

Als je liever niet in een groep wilt reizen of als je de voorkeur hebt om op andere data naar Ghana te gaan dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan het reguliere Geneeskunde project in Ghana. In dat geval neem je deel als individuele vrijwilliger en kun je zelf je startdatum en de duur van je verblijf kiezen. 

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲