You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jeugdreis Bouw & Samenlevingsproject in Ghana

Overzicht
Binnenkort nieuwe data verwacht!
 • Waar: Akuapem Hills
 • Type projecten: Bouwen & Sociale zorg
 • Jouw rol: Bij deze jeugdreis zal je gaan helpen bij kinderdagverblijven, lichte renovatiewerkzaamheden verrichten, sporten met de kinderen en voorlichting geven over belangrijke onderwerpen.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 12-15 jaar

Reis naar Ghana en neem deel aan onze jeugdreis Bouw & Samenlevingsproject waar je helpt en leert onder het toezicht van het Projects Abroad personeel. Bij deze reis kan je vrienden maken met jongeren van over heel de wereld en leer je over de cultuur en tradities die Ghana zo bijzonder maken. Ook maak je kennis met vrijwilligerswerk en de impact die het kan hebben op gemeenschappen die de hulp nodig hebben.

Vrijwilligerswerk op een bouw en samenlevingsproject in Ghana

Door deel te nemen aan een jeugdreis in het buitenland krijg je de kans om mensen met een ander leven en cultuur te ontmoeten een daarvan te leren. Meer leren over de manieren waarop jij een verschil kan maken in een gemeenschap zal een belangrijk onderdeel van je reis zijn. Bij dit project ga je helpen bij kinderdagverblijven, lichte renovatiewerkzaamheden doen, sporten met de kinderen en praten over onderwerpen zoals hygiëne en gezond eten.

Als vrijwilliger op de jeugdreis ontmoet je de lokale bevolking bijvoorbeeld tijdens opknapwerkzaamheden.

Ons ervaren lokale personeel zal je begeleiden bij de dagelijkse activiteiten en als je vragen hebt, is er altijd een Projects Abroad medewerker die je advies kan geven. Dit zijn de activiteiten die je zult gaan doen:

 • Renovatiewerkzaamheden in de Akokoa gemeenschap
 • Praten over persoonlijke hygiëne
 • Vertellen over het belang van gezond eten
 • Spelletjes spelen en educatieve activiteiten doen
 • Meedoen aan een sportdag

Verblijf bij een gastgezin

Alle deelnemers van de jeugdreis in Ghana verblijven bij een lokaal gastgezin. Je zal elke dag samen eten met de andere vrijwilligers van over heel de wereld, verhalen uitwisselen en meer leren over elkaar. De tijd die je met elkaar doorbrengt zorgt voor culturele uitwisseling en geeft je de kans om ook je talenkennis uit te breiden.

Weekendactiviteiten in Ghana

Een reis naar Ghana is niet compleet zonder sociale en weekendactiviteiten waarvan je kunt genieten. Leer bijvoorbeeld hoe dans en muziek zijn opgenomen in de Ghanese traditie door middel van danslessen bij jouw gastgezin en oefen het koken van traditionele gerechten op een andere avond. In het weekend ga je naar Cape Coast om een kasteel te verkennen, te relaxen op het strand en om te genieten van het prachtige uitzicht vanaf een Canopy Walk in het Kakum Forest.

Begeleiding

Al onze jeugdreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Je ontmoet de groepsleiders vervolgens tijdens de oriëntatie dag in Londen en vervolgens reizen ze met je mee naar de bestemming. Ter plaatse staan zij 24/7 voor je klaar om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt en je te helpen bij het oplossen van eventuele problemen.

Tussen de 15 en 18 jaar oud? Neem deel aan een jongerenreis!

Let op: deze jeugdreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 12 t/m 15 jaar oud op vaste data gedurende het jaar. Ben je ouder dan 15 jaar? Ontdek dan de mogelijkheden voor de jongerenreizen (15 t/m 18 jaar), bijvoorbeeld de Sociaal & Samenleving jongerenreis naar Ghana.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Wil je graag deelnemen aan deze jeugdreis naar Ghana? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar de algemene informatiepagina over de jeugdreizen.

Neem ook vooral contact met ons op als jij of je ouders vragen hebben over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲