You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in Ghana

Overzicht

4
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
2
weken
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020

  • Waar: Cape Coast
  • Type projecten: Geneeskunde
  • Jouw rol: Bij dit project ga je outreach werk doen in lokale gemeenschappen, kampen en scholen. Eén dag per week wordt doorgebracht op verschillende afdelingen van een ziekenhuis of kliniek, hier ga je vooral de artsen observeren
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Ghana

Denk jij erover om een medische carrière te beginnen? Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Ghana voor 2, 3 of 4 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale jongeren ga je meewerken aan een medisch project en daarnaast zal je meer van dit prachtige land gaan bekijken.

Vrijwilligerswerk groepsreis jongeren in Ghana

Het programma van deze jongerenreis is afwisselend en zal plaatsvinden in Cape Coast, dat bekend staat om haar ontspannen kleine stads gevoel aan de kust. Dit project geeft je een voorproefje van de medische wereld. Twijfel je of je een medische studie wilt gaan beginnen? Dan kun je hier praktische ervaring opdoen en kun je daarna de juiste keuze maken.

Dit project combineert outreach werk in lokale gemeenschappen, kampen en scholen met 1 dag per week die doorgebracht wordt op verschillende afdelingen van een ziekenhuis of kliniek. Het werk in het ziekenhuis of de kliniek zal vooral uit observeren bestaan. Tijdens de outreaches en de voorlichtingen wordt je betrokken om praktische ervaring op te doen zoals het verzorgen van wondjes, het uitvoeren van gezondheidscontroles bij baby's, mensen testen op malaria of het assisteren bij vaccinatieprogramma’s.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2, 3 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een medisch project in Ghana als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In Cape Coast woon je met andere vrijwilligers van deze groepsreis in een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de Ghanese keuken te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Ghana

In het weekend nemen we je mee naar een van de prachtigste palmstranden van Ghana en het Kakum regenwoud reservaat, in de buurt van Cape Coast, waar je kunt wandelen door de jungle en ervaar hoe het is om over een loopbrug hoog in de bomen te lopen. Ook heb je de mogelijkheid om het oude slaven fort van Cape Coast te bezoeken en kun je souvenirs scoren op een van de markten in de buurt. En natuurlijk organiseren we doordeweeks 's avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Voor de vrijwilligers die gedurende 4 weken blijven, worden er tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd.

Vrijwilligerservaring Femke Flikweert op het geneeskunde project in Ghana
Femke Flikweert
Ik wilde altijd al vrijwilligerswerk doen in Afrika, in de zorg en met een groep. Projects Abroad had de perfecte combinatie, een jongerenreis geneeskunde voor een maand. De keuze was dus zo gemaakt. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Ghana.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreis waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲