You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Mensenrechten project in Ghana

Overzicht

4
weken
  • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
2
weken
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 2 augustus 2020 t/m zaterdag 15 augustus 2020

  • Waar: Accra
  • Type projecten: Mensenrechten
  • Jouw rol: Je helpt de lokale medewerkers op het Projects Abroad Human Right Office bij verschillende programma’s en campagnes om bewustzijn te creëren over mensenrechten onder de lokale bevolking.
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen het rechtssysteem van Ghana

Ben jij geïnteresseerd in mensenrechten en wil je misschien wel carrière maken op dit gebied, dan is deze jongerenreis naar Ghana het juiste vrijwilligersproject voor jou!

Tijdens de Mensenrechten jongerenreis naar Ghana leer je meer over het Ghanese rechtssysteem

Hoewel Ghana een van de meest ontwikkelde en stabiele landen is in Afrika, hebben veel Ghanezen te maken met uitbuiting en mishandeling. Vaak hebben ze geen idee van hun rechten en de manier waarop de wet hen kan beschermen. Het Mensenrechten project geeft voorlichting aan de lokale bevolking over hun rechten, houdt toezicht op kwetsbare gemeenschappen om misbruik te voorkomen en helpt bij het oplossen van rechtszaken.

Als je deelneemt aan deze jongerenreis, krijg je de kans om samen te werken met lokale en internationale experts op het gebied van mensenrechten en juridisch advies in de meest gemarginaliseerde gemeenschappen in Ghana. Ook leer je over Ghana’s unieke politieke, juridische en culturele systemen en hoe deze invloed uitoefenen op mensenrechten in het land.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het Mensenrechten project in Ghana als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In Accra woon je met andere vrijwilligers van deze groepsreis in een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de Ghanese keuken te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Ghana

In het weekend worden er leuke activiteiten georganiseerd om meer van Ghana te kunnen zien. Zo bezoek je samen met de andere internationale vrijwilligers een van Ghana’s mooiste palmboomstranden om lekker uit te rusten of maak je een reis naar het Kakum regenwoud vlakbij Cape Coast, waar je kunt fietsen door de jungle en via de Canopy wandelpaden de hoge bomen kunt bezichtigen. Natuurlijk zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: Recht en Mensenrechten projecten in Ghana.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲