You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Sociaal & Samenlevingsproject in Ghana

Overzicht

2
weken
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020
4
weken
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 15 augustus 2020

  • Waar: Akuapem Hills
  • Type projecten: Sociale zorg
  • Jouw rol: Tijdens dit project werk je mee aan het verven en renoveren van de lokale schoolgebouwen en breng je tijd door met de lokale kinderen door middel van leuke activiteiten en spelletjes te organiseren
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Sociale Zorg in Ghana

Deelname als vrijwilliger aan onze sociale jongerenreis naar Ghana geeft jou de kans samen met andere internationale jongeren vrijwilligerswerk te gaan doen in dit fascinerende land! Je bent binnen ons sociale project meer dan welkom om mee te helpen de kinderen een onvergetelijke tijd te bezorgen.

Werk met kinderen in Ghana

Zowel de 2, 3 en 4-weekse jongerenreis in Ghana vindt plaats in de Akuapem Hills. Ondanks dat deze projecten relatief kort zijn, geven ze je de mogelijkheid om een verschil te maken in het leven van anderen en in dat van jezelf. Je leert een nieuwe cultuur kennen en ontdekt verschillende plaatsen in Ghana.

Vrijwilligers werken in een dagopvangcentrum of op een lokale school, waar je meehelpt met het verven en renoveren van de lokale schoolgebouwen. Na de middag organiseer je spelletjes voor de jonge kinderen. Door een nieuwe vloer te leggen of door een muurschildering te maken op een vergeten muur, zal je een blijvende en waardevolle impact achterlaten op het project.

In de lokale gemeenschap worden vrijwilligers warm verwelkomd. Je zal hier een blijvende indruk kunnen achterlaten op de kinderen door hen de extra aandacht, liefde en zorg te geven die ontbreekt in hun dagelijkse leven. 

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2,3 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sociaal project in Ghana als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Je verblijft samen met de andere vrijwilligers bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de Ghanese keuken te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Ghana

In het weekend nemen we je mee om meer van Ghana te zien. Zo gaan de vrijwilligers die twee weken deelnemen aan deze jongerenreis op uitstap naar Cape Coast waar je het oude slavenfort bezoekt en via de Canopy wandelpaden de hoge bomen kunt bezichtigen in Kakum National Park. Vrijwilligers die deelnemen voor vier weken, bezoeken tijdens het eerste weekend enkele lokale plaatsen in de oostelijke regio en bezoeken tijdens de laatste twee weken verschillende plaatsen in Cape Coast, waaronder ook een uitstap naar een lokaal beach resort tijdens het laatste weekend. 

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de maand bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Dan spreekt deze twintigersreis je vast aan. Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sociale projecten in Ghana.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲