You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Voetbal project in Ghana

Overzicht

2
weken
  • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
  • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
  • zondag 2 augustus 2020 t/m zaterdag 15 augustus 2020

  • Waar: Accra
  • Type projecten: Sport
  • Jouw rol: Je gaat voetbal les geven aan lokale kinderen. Samen met een lokale coach zal jij leren hoe je voetbaltrainingen geeft. Aan het einde van het project is er een competitie waar jou team aan mee zal doen en waar je ook een rol als scheidsrechter gaat vervullen
  • Accommodatie: Gastgezin
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen een Sport project in Ghana

Als je deze zomer deelneemt aan de jongerenreis naar Ghana voor 2 weken, dan staat je een hele bijzondere reis te wachten. Samen met andere internationale jongeren ga je deze zomer op reis naar Accra in Ghana. Samen ga je meewerken aan een sport project en daarnaast zullen jullie meer van dit prachtige land gaan bekijken.

Jongerenreis sport project in Ghana

Tijdens dit sport project breng je 2 weken in het vriendelijke West-Afrika door. Gebruik jouw sporttalent om de kinderen nieuwe vaardigheden te leren en train hen tijdens een voetbalproject in Ghana. Voetbal is heel erg populair in Ghana! Je kan het zo gek niet verzinnen; voetbal vlaggen op auto’s, stickers in taxi’s, de lokale bevolking in voetbalshirts of voetballende kinderen op de straten. Het is meteen duidelijk dat deze mensen een passie hebben voor voetbal.

Samen met een lokale coach zal jij in Accra leren hoe je voetbaltrainingen geeft. Daarna krijg jij de mogelijkheid om jouw vaardigheden aan te leren aan een groep kinderen. Aan het eind van het project wordt er een voetbalwedstrijd gehouden tussen verschillende teams. Het team dat jij 2 weken lang heb getraind zal daar ook aan mee doen. Tijdens deze wedstrijd vervul jij de rol als scheidsrechter. Dit is het perfecte moment voor de kinderen om alles wat zij van jou hebben geleerd te laten zien.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een sport project in Ghana als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In de stad Accra zul je met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en kennis te maken met al het lekkere eten uit de Ghanese keuken.

Weekendactiviteiten in Ghana

In het weekend worden er leuke activiteiten georganiseerd om meer van Ghana te kunnen zien. Zo bezoek je samen met de andere internationale vrijwilligers een van Ghana’s mooiste palmboomstranden om lekker uit te rusten of maak je een reis naar het Kakum regenwoud vlakbij Cape Coast, waar je kunt fietsen door de jungle en via de Canopy wandelpaden de hoge bomen kunt bezichtigen. Natuurlijk zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: sport projecten in Ghana.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲