You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een IT project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Akuapem Hills en Cape Coast
  • Soort scholen: IT project
  • Jouw rol binnen dit project: Door middel van het geven van IT lessen help je de kinderen en leraren om te gaan met een computer en de bijbehorende programma's zoals Word, Excel, Publisher
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij ons IT project in Ghana. Ghana is een land dat aan de West Afrikaanse kust ligt en rijk is aan natuurlijk bronnen. Sinds het toerisme met sprongen is gegroeid zijn ook het aantal banen gestegen. Het is daarom een groot voordeel voor Ghanezen om over computervaardigheden te beschikken. Dit IT project biedt vrijwilligers de kans de toekomstmogelijkheden van de lokale bevolking te verbeteren door hun kennis van computervaardigheden te delen met studenten en docenten. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid.

IT les geven binnen het onderwijs van Ghana

Vrijwilligerswerk computervaardigheden project in Ghana

Zoals bijna alle kinderen op de wereld zijn ook de Ghanese kinderen gefascineerd door computers en zouden ze erg graag leren hoe ze deze moeten gebruiken. Het lesgeven in zo’n nuttige vaardigheid is erg waardevol, zowel voor individuen als de gemeenschap waarbinnen zij leven. Wanneer zij hun computerkennis vergroten, komen zij in aanmerking voor banen die eerst net voor hen beschikbaar zouden zijn geweest. Daarnaast zullen kinderen met computervaardigheden ook baat hebben bij alles wat het internet tegenwoordig te bieden heeft.

Vrijwilligers zijn nodig om te helpen bij het lesgeven in basis computervaardigheden zoals het gebruik van Word en Excel, maar als jouw kennis verder gaat en je tevens verstand hebt van het ontwikkelen van databases en jij kan assisteren bij computeronderhoudswerk wordt dit ook altijd gewaardeerd.

Werkzaamheden op het IT project in Ghana

Computervaardigheden project in Ghana

Het IT-project bevindt zich in een traditioneel Ghanees dorp in de Akuapem Hills en in Cape Coast. In de Akuapem Hills werk je op een lokale basisschool waar je of de lokale IT docent in de klas zal ondersteunen of waar je zelf je eigen klas mag lesgeven. De school heeft 3 computers, die door de kinderen gedeeld worden. Ze mogen om de beurt hun vaardigheden op de computer oefenen. De IT docent geeft les in verschillende niveaus waardoor vrijwilligers kunnen werken met kinderen van verschillende leeftijden (tussen 6 en 12 jaar) en de jongere leerlingen ook de kans krijgen om basis vaardigheden te leren. 

Omdat stroomuitval vaak voorkomt in de omgeving is het belangrijk dat je samen met de docent ook nadenkt over leuke manieren om computervaardigheden te leren zonder het gebruik van de computer. De kinderen waarderen het echt heel erg dat ze de mogelijkheid krijgen om met computers te leren werken en voor hen is het een geweldige ervaring om hun vaardigheden op een echte computer te oefenen.

Het andere project bevindt zich in Cape Coast waar je aan de slag kan in een basisschool dat zijn eigen computerlokaal heeft waar dagelijkse computerles wordt gegeven. Er zijn twee lokale informatica docenten. Als vrijwilliger kun je de docenten assisteren bij het lesgeven volgens het IT lesprogramma, maar je mag ook zelfstandig voor de klas staan of computer bijles geven.

Wanneer je aan dit project deelneemt, zal je ook wat tijd besteden aan het updaten van de kennis van de lokale docenten zodat zij ook weten hoe ze met een computer moeten werken. Zo behouden we de kennis van de docenten op niveau en kunnen zij ook doorgaan met IT lessen wanneer er geen vrijwilligers zijn.

Welke kennis heb je nodig om deel te nemen

Je hoeft geen informaticus te zijn om deel te kunnen nemen. Voor deelname aan ons IT project vragen wij van jou een basiskennis van Windows en de klassieke software, zoals Word, Excel en Powerpoint en het enthousiasme om dit te delen met de leerlingen en docenten. Ook kun jij de leerlingen leren hoe je gebruik moet maken van het internet voor research en communicatie. Andere activiteiten kunnen zijn; het maken van lesmateriaal en worksheets, het helpen van studenten en het opzetten van een studenten database. Overige kennis op dit gebied is natuurlijk ook meer dan welkom, zoals bijvoorbeeld onderhoud en software updates.

Je werkt van maandag tot met vrijdag. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲