You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren artsen in Ghana

Overzicht
 • Waar: Cape Coast
 • Type projecten: Klinieken en ziekenhuizen
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het opstellen van diagnoses en behandelplannen en toezicht houden bij en meewerken aan medical outreach programma’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 1 week
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een erkende (BIG)registratie als arts (+ registratie bij Ghana Medical Council: hier helpt Projects Abroad bij na jouw inschrijving), bij voorkeur minimaal 1 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Het medisch vrijwilligersproject kan de vaardigheden van gekwalificeerde artsen goed gebruiken in ziekenhuizen en klinieken in de stad Cape Coast in Ghana. De ziekenhuizen waarin Projects Abroad actief is, variëren in grootte en faciliteiten maar zullen waarschijnlijk minder goed uitgerust zijn dan je gewend bent. De ziekenhuizen waarderen alle hulp die gekwalificeerde dokters kunnen bieden om zo de werkdruk lichter te maken en training te geven.

Dit project is ideaal voor iedereen die gekwalificeerd is en op zoek is naar vrijwilligerswerk in het buitenland, maar ook voor artsen die een pauze willen nemen in hun carrière is dit ideaal.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren artsen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Ghana?

Vrijwilligerswerk als arts in Ghana

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en ervaring als arts gebruiken om het lokale ziekenhuispersoneel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Samen met het lokale personeel patiënten behandelen, bijvoorbeeld:
  • Medische diagnoses stellen en geschikte behandelingen plannen en toepassen.
  • Preventieve medische programma's samenstellen voor individuele patiënten.
  • Advies geven op het gebied van gezondheidszorg, vaccinatie etc.
 • Medische 'Outreach' programma’s coördineren in de nabijgelegen steden en dorpen. Als gekwalificeerde arts kan er van jou gevraagd worden om outreach werk te leiden en toezicht te houden over minder ervaren medische vrijwilligers.
 • Het bespreken van manieren voor de ontwikkeling en verbetering van de werkwijze.

In de meeste ziekenhuizen in Ghana werken de artsen gewoonlijk in de ochtend, wanneer het heel druk is in het ziekenhuis. Als je dat wenst kan je eventueel ook namiddagen of nachtdiensten draaien. Je krijgt ook de kans om in meer landelijke klinieken te werken.

Je werkt van maandag tot vrijdag en het exacte uurrooster wordt samengesteld bij aankomst door je project coördinator.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Het is mogelijk om vanaf 1 week aan dit project deel te nemen.

Wat kan dit project voor mij als arts betekenen?

Dit vrijwilligersproject geeft je de gelegenheid om waardevolle ervaring op te doen en inzicht te verwerven over de uitdagingen waarmee lokale artsen dagelijks te maken hebben. Je krijgt te maken met ongewone tropische ziektes en leert over de verschillende behandelingsmogelijkheden. Je werkt samen met gekwalificeerde artsen en verpleegkundigen die graag ideeën en ervaringen met je uitwisselen.

Doordat je veel tijd doorbrengt met het lokale medische team, de patiënten en je gastgezin leer je de Ghanese cultuur en levenswijze kennen. Zij willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Ghana zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Ghanees gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op.

Ben je helemaal nog niet gekwalificeerd maar wil je wel graag ervaring op doen in de geneeskunde in Ghana kijk dan eens bij ons reguliere geneeskunde project in Ghana.

Extra registratiekosten voor gekwalificeerde artsen

Om te kunnen deelnemen aan dit project voor gekwalificeerde artsen is het vereist dat je voor aankomst geregistreerd wordt bij de Ghana Medical Council. Na inschrijving helpen we je met de instructies en de bijbehorende documenten.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲