You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor gekwalificeerde fysiotherapeuten in Ghana

Overzicht
 • Waar: Accra, Cape Coast of Akuapem Hills
 • Type projecten: Ziekenhuis of zorgcentra
 • Jouw rol binnen dit project: Als professionele fysiotherapeut geef je zorg en behandeling aan patiënten in het ziekenhuis en bewoners van zorgcentra.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een afgeronde bacheloropleiding fysiotherapie is vereist; minimaal 2 jaar werkervaring is een plus.

Ghana heeft een groot tekort aan gekwalificeerde fysiotherapeuten die gespecialiseerde zorg kunnen verlenen. Veel zorgcentra, bijvoorbeeld voor kinderen met speciale behoeften, krijgen bovendien nauwelijks subsidie waardoor zij geen enkele vorm van therapie aan hun patiënten kunnen aanbieden. Jij kunt als professionele fysiotherapeut een groot verschil maken en een positieve invloed uitoefenen op de levenskwaliteit van de patiënten. Ook kun je ondersteuning bieden en inspiratie geven aan de lokale zorgverleners.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren fysiotherapeuten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Ghana?

Doe als professioneel fysiotherapeut ervaring op tijdens het vrijwilligerswerk project in Ghana.

Wie als vrijwilliger aan de slag gaat in Ghana, zal zijn of haar kennis en expertise kunnen inzetten om patiënten te behandelen die een dringende behoefte hebben aan fysiotherapie. Als je graag in een klinische omgeving werkt, dan kun je vrijwilligerswerk doen in een ziekenhuis in Cape Coast. Als je liever in een zorgcentrum werkt voor kinderen en volwassen met speciale behoeften, dan zal je geplaatst worden in Accra, Cape Coast of Akuapem Hills.

De zorgcentra voor mensen met speciale behoeften hebben groot belang bij jou komst. Het centrum in Accra heeft slechts één parttime fysiotherapeut, maar veel mensen hebben zorg nodig. In de centra in Cape Coast en de landelijke Akuapem Hills is op dit moment helemaal geen fysiotherapeut aanwezig en kampen eveneens met een tekort aan materialen, waardoor de kinderen en volwassenen vrijwel geen behandeling krijgen.

Je zult tijdens dit project betrokken zijn bij de volgende taken:

 • Het in kaart brengen van de klachten en het opstellen van een planning voor de behandeling van patiënten;
 • Het beoordelen van de conditie van de patiënten en het aanpassen van de behandelingen naargelang;
 • Het onderwijzen van de lokale medewerkers, familieleden en zorgverleners over de problemen, de behandelmethode en oefeningen die ze thuis kunnen doen;
 • Help bij het in kaart brengen van de trainingsbehoefte van lokale fysiotherapeuten;
 • Assisteer bij het trainen, adviseren en ondersteunen van lokale fysiotherapeuten bij het organiseren van de zorg voor hun patiënten.

De precieze indeling van je dagen zal je bespreken met je begeleider, maar over het algemeen start een werkdag om 8 uur ’s ochtends en eindigt rond 2 uur ’s middags. Je werkt van maandag tot en met vrijdag.

Wat kan dit project voor mij als arts betekenen?

Door vrijwilligerswerk in het buitenland te doen krijg je inzicht in de werkwijze in een ontwikkelingsland. Je wordt gedwongen om je kennis en ervaring op een andere manier in te zetten dan je gewend bent, want je werkt tijdens dit project met beperkte middelen en in centra waar een groot tekort is aan personaal. Dit is een uitdaging en een waardevolle ervaring. Door een dergelijke professionele uitwisseling te doen, leer je nieuwe methodes en technieken binnen je eigen beroepsveld. Ook is het een unieke ervaring om in een lokale gemeenschap te wonen en werken, wat je de kans geeft om meet te leren over de Ghanese cultuur.

Waar zorgt Projects Abroad voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Ghana zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een gastgezin in Madagaskar, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring van nut kunnen zijn op dit project, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere fysiotherapie project in Ghana.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲