You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor ervaren verpleegkundigen in Ghana

Overzicht
 • Waar: Accra, Akuapem Hills of Cape Coast
 • Type projecten: Klinieken en ziekenhuizen
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers. Afhankelijk van jouw kennis en vaardigheden, werk je aan het verzorgen van de patiënten, het controleren en toedienen van medicatie en meewerken aan medical outreach programma’s.
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een erkende (BIG)registratie als verpleegkundige (+ registratie bij Ghana Nurses and Midwifes council: hier helpt Projects Abroad bij na jouw inschrijving), bij voorkeur minimaal 1 jaar relevante werkervaring en goede Engelse taalvaardigheden

Als verpleegkundige op dit medische vrijwilligersproject zal je je kennis en vaardigheden inzetten in een van de ziekhuizen en klinieken, in van de plaatsen in Ghana. Verpleegkunde vrijwilligers worden geplaatst in Accra, de Akuapem Hills of Cape Coast. De ziekenhuizen waarin Projects Abroad actief is, variëren in grootte en faciliteiten, maar zullen waarschijnlijk minder goed uitgerust zijn dan in je thuisland. De ziekenhuizen zijn blij met alle hulp die gekwalificeerde verpleegkundigen kunnen bieden om zo de werkdruk te verlichten en trainingen te geven.

Dit project is ideaal voor iedereen die gekwalificeerd is en op zoek naar vrijwilligerswerk in het buitenland, maar ook voor verpleegkundigen die een pauze willen nemen in hun carrière is dit ideaal.

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren verpleegkundigen bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Ghana?

Vrijwilligerswerk verpleegkundige Ghana

Als vrijwilliger kun je jouw kennis en expertise van gekwalificeerde verpleegkundige gebruiken om het lokale personeel te ondersteunen. Zo kun je jouw deskundigheid, ervaring en vaardigheden inzetten bij het uitvoeren van belangrijke taken, bijvoorbeeld:

 • Ondersteunen van het lokale ziekenhuispersoneel bij de medische behandeling en verzorging van de patiënten, o.a.:
  • Het verbinden van wonden, het controleren van de polsslag, het opnemen van de bloeddruk en temperatuur, etc.
  • Het controleren en toedienen van medicijnen en het geven van injecties.
  • Het aanleggen van infusen en uitvoeren van bloedtransfusies.
 • Medische 'Outreach' programma's coördineren en organiseren in nabij gelegen dorpen en steden. Als gekwalificeerde verpleegkundige zal je enkele ‘Outreach’ programma’s leiden en toezicht houden over minder ervaren verpleegkundigen.
 • Het werk van de lokale studenten en junior-verpleegkundigen observeren en evalueren en hen nieuwe vaardigheden bijbrengen waar nodig.
 • Plaatselijke weeshuizen helpen bij het verzorgen van wonden, voorlichtingen geven over basis hygiëne en de preventie van ziektes.

Je werkt vooral in de voormiddag aangezien dit voor de meeste ziekenhuizen in Ghana het drukste moment is. Het is ook mogelijk om in de namiddag of tijdens nachtshiften te werken als je dat verkiest. Je hebt ook de kans om in meer landelijke ziekenhuizen te werken.

Je werkt van maandag tot vrijdag en het exacte uurrooster wordt samengesteld bij aankomst door je project coördinator.

Het project loopt het hele jaar door, dus je kunt op elk moment beginnen. Jij beslist zelf hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wij helpen je om daar het beste uit te halen. De minimale verblijfsduur is 4 weken, maar besef dat je bij een langere verblijfsduur ook meer kunt betekenen.

Wat kan dit project voor mij als verpleegkundige betekenen?

Dit vrijwilligersproject in het buitenland geeft je de gelegenheid om ervaring op te doen door het verplegen van verschillende soorten patiënten in een ontwikkelingsland. Je kunt kennis en ideeën uitwisselen met je collega-verpleegkundigen en van hen leren. Je zult ook in aanraking komen met ziekten en behandelmethoden die je in je eigen land waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Verpleegkundigen in opleiding zullen ook graag leren van je ervaring en je kunt echt een verschil maken in dit gebied.

Doordat je tijd doorbrengt met de lokale verpleegkundigen en patiënten leer je de Ghaneese cultuur en levenswijze kennen. Je collega’s en je gastgezin willen ook graag horen over jouw eigen leven thuis, je familie en vrienden. Wij noemen dit 'culturele uitwisseling' en we denken dat dit onze vrijwilligers inspireert en een nieuwe blik op het leven biedt.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor ondersteuning en begeleiding zodat je verblijf in Ghana zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie bij een Ghanees gastgezin, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere gezondheidszorg project in Ghana.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲