You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een HIV / AIDS project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Accra
 • Type projecten: HIV/AIDS
 • Jouw rol binnen dit project: Er zijn regelmatig bijeenkomsten waarbij de patiënten samenkomen jij als vrijwilliger geeft meer informatie over het virus, zodat ze het beter gaan begrijpen. Je helpt mee bij medical outreaches naar dorpen, scholen en opvangcentra en verzorgt daar presentaties over HIV/AIDS
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Vrijwilligers vanaf 16 jaar kunnen aan de slag bij een speciaal HIV / AIDS programma in Ghana. Op dit project zal je niet alleen leren hoe de HIV / AIDS situatie er in Ghana voor staat en welke vooroordelen en stigma’s er op het virus rusten, maar je komt ook direct in contact met patiënten. Door het groeiende aantal AIDS gevallen, moet er in Ghana echt gewerkt worden aan een oplossing voor de lange termijn. Het doel van dit project is het voorkomen van nieuwe HIV infecties en het verminderen van negatieve gevolgen (zowel sociaal als economisch) voor individuen, gemeenschappen en het land in het algemeen. Deelname aan dit project kan al vanaf 2 weken.

Dit project is geschikt voor een ieder die zich in wilt zetten voor meer bewustwording rond HIV / AIDS in Ghana. Voor dit project hoef je geen specifieke kennis of ervaring te hebben. Alles wat jij moet weten leer je ter plaatse van het lokale personeel. Je kunt deelnemen aan dit project tijdens, de zomervakantie, je tussenjaar, als voorbereiding op de decentrale selectie van de studie geneeskunde, maar ook tijdens een stage in het buitenland of een sabbatical. Wat jouw beweegredenen ook zijn, jouw bijdrage is altijd belangrijk.

Tijdens dit project wordt je ondergebracht bij een lokaal gastgezin, die je verwelkomt in hun huis en je introduceren in de Ghanese cultuur.

Werkzaamheden op het HIV / AIDS programma in Ghana

We werken binnen het HIV/AIDS project samen met een ziekenhuizen in Accra, de hoofdstad van Ghana. Vrijwilligers worden ingezet op verschillende afdelingen binnen het ziekenhuis en op verschillende outreach projecten, zoals:

Projects Abroad vrijwilligers op het HIV/aids project in Ghana leren hoe ze bloed moeten testen

 • Counselling Unit: Deze afdeling helpt mensen voor te bereiden op het doen van een HIV/AIDS test en op de uitslag hiervan. Deze units zijn ook mobiel en zijn actief bij HIV positieve patiënten thuis.
 • Anti-retro Virale therapie kliniek: Hier worden patiënten met HIV/AIDS behandeld.
 • Preventie van overdracht van moeder op kind: Op een speciale preventie afdeling worden prenatale gevallen begeleid en gescreend op HIV / AIDS. Tevens volgen moeders die besmet zijn een programma om te voorkomen dat ze hun ongeboren baby's infecteren.
 • Diagnose en Test Unit: Dit is een speciaal laboratorium dat uitsluitend wordt gebruikt voor het testen op en vaststellen van de diagnose HIV / AIDS.
 • Community outreach: het ziekenhuispersoneel en de vrijwilligers zullen bij deze outreaches samenwerken om lokale gemeenschappen voor te lichten over HIV/AIDS.

Vrijwilligers op dit project krijgen ook de mogelijkheid om twee keer per week deel te nemen aan de algemene medische outreaches met de andere Gezondheid en vaccinatiesszorg vrijwilligers, waarbij je afreist naar scholen, opvangcentra en zorgcentra om voorlichting en workshops te geven over HIV/AIDS alswel algemene Gezondheid en vaccinatie checks uitvoert.

Dit project zal op vele momenten emotioneel gezien een hoop van je vragen, maar als vrijwilliger op dit project werk je samen met inspirerende mensen en help jij mee aan zeer belangrijk en waardevol doel.

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲