You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Stage sociaal werk in Ghana

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Accra
 • Type projecten: Sociale zorg
 • Jouw rol: Samen met een professionele psycholoog of sociaal werker geef je emotionele ondersteuning en zorg aan lokale kinderen in zorgcentra, heropvoedingscentra of dagopvangcentra.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel
 • Specifieke eisen: Je moet ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werker of een vergelijkbare studie.

Stage binnen de sociale zorg van Ghana

Ghana is een van de meer stabiele en economisch ontwikkelde landen van Afrika en wordt – voornamelijk in West-Afrika - vaak gezien als een succesverhaal. Toch heeft ook dit land te maken met een toenemende ongelijkheid, waar kinderen die al op jonge leeftijd werken en kinderen met een slechte thuissituatie de dupe van zijn. Stagiaires op het gebied van sociaal werk zijn bijzonder welkom om hun tijd, energie en vaardigheden in te zetten om de lokale medewerkers te helpen en de kinderen extra aandacht te geven.

De stage sociaal werk in Ghana is bijzonder geschikt voor vrijwilligers die een opleiding tot sociaal werker volgen en een verplichte stage moeten lopen. Deze stage biedt je de mogelijkheid om het vereiste aantal uren praktische ervaring op te doen, onder toezicht van een gekwalificeerde begeleider.

Hoe kan jij als stagiair sociaal werk helpen in Ghana?

Loop stage in Ghana en doe kennis en vaardigheden op die aansluiten bij jouw studie tot sociaal werker.

De stage is erop gericht dat jij en de lokale medewerkers kennis uitwisselen over de beste methodes en modellen om het sociale werk te verbeteren in de verschillende zorgcentra.

Per dag kunnen je werkzaamheden verschillen. Sommige dagen zal je contact hebben met kinderen die thuis mishandeld zijn of kinderen die als goedkope arbeidskracht hebben moeten werken. Andere dagen werk je aan presentaties of materialen die gebuikt kunnen worden tijdens workshops.

Enkele voorbeelden van de activiteiten waar je bij betrokken bent:

 • Creëren van bewustzijn over sociale kwesties in lokale gemeenschappen;
 • Beoordelen van de conditie en de behoeftes van de kinderen waar je mee werkt;
 • Uitwisselen van therapie- en behandelmethodes met lokale medewerkers om de huidige praktijken te verbeteren;
 • Voorbereiden van workshops;
 • Assisteren van je begeleider;
 • De zorg en aandacht bieden aan kinderen die mishandeld zijn;
 • Assisteren bij algemene taken zoals wassen, eten en het spelen van educatieve spelletjes.

Als stagiair sociaal werk help je mee om de lange termijndoelen uit het Care Management Plan te bereiken. Dankzij deze plannen is het mogelijk om een meetbare, langdurige en positieve verandering te bewerkstelligen binnen dit sociale project.

Wat levert de stage sociaal werk jou op?

Als je als stagiair in Ghana werkt krijg je de kans om direct te ervaren voor welke uitdagingen ontwikkelingslanden staan en hoe jij kunt helpen. Dankzij jouw kennis, vaardigheden en toewijding kun je werken met mensen in nood en kun je bewustzijn creëren in de lokale gemeenschap over het belang van sociale zorg, samen met je begeleider. Door veel te observeren krijg je bovendien meer kennis over de mensen waarmee te werkt en over hoe jij een verschil kan maken.

Tijdens jouw verblijf in Ghana wissel je eveneens kennis over cultuur en tradities uit met de medewerkers, je gastgezin en de gemeenschap waarin je werkt. Tijdens de weekenden heb je bovendien tijd om het land te verkennen.

Welke vaardigheden en kwalificaties heb je nodig voor de stage sociaal werk?

Om deel te nemen aan de stage sociaal werk moet je ingeschreven staan bij een opleiding tot sociaal werk of een vergelijkbare opleiding volgen. Ben je geïnteresseerd in dit project maar studeer je geen sociaal werk? Dan kun je deelnemen aan het standaard sociaal project in Ghana.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Past de stage sociaal werk binnen jouw studieplan? Neem dan contact met ons op zodat we de eisen van je opleiding af kunnen stemmen met onze collega’s op de bestemming. Hier kun je alvast informatie vinden voor stagebegeleiders.

Alles geregeld? Meld je dan aan via het aanmeldformulier.

Ghana Care Management Plan
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲