You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een basketbal project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Accra
  • Type projecten: Basketbal
  • Jouw rol binnen dit project: Er is een project waarbij je kunt werken met kinderen tussen de 8 en 15 jaar oud. Je gaat ze helpen bij hun dagelijkse trainingen door ze te coachen en nieuwe trainingstechnieken op te zetten
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Basketbal wordt in Ghana vaak een beetje op de achtergrond geschoven, omdat voetbal als sport zo populair is in het land. Toch wint ook deze sport de laatste jaren aan populariteit. Zeker in Accra worden steeds meer Ghanezen enthousiast om deze sport te beoefenen. Dit is duidelijk te zien aan het groeiend aantal basketveldjes dat je vindt in de stad! Jij kunt helpen bij het coachen en trainen. 

Vrijwilligerswerk basketbal project in Ghana

Of je nu al jaren zelf trainer bent, of juist net begonnen bent met deze sport, je bent meer dan welkom om je in te zetten voor basketbal in Accra. Zolang je in ieder geval de basis van het spel en de regels begrijpt, kun je zo aan de slag bij een basketbal verenigingen in Accra. Je werkt hier met kinderen van 8 tot 15 jaar.

De teams trainen van maandag tot met vrijdag met wedstrijden op zaterdagochtend. Zoals bij veel sporten in Ghana vindt de training vaak pas plaats in de namiddag, als de ergste hitte van de dag voorbij is.

Jouw rol als vrijwilliger op het basketbal project in Ghana

Basketbal project in Ghana

In eerste instantie lijkt basketbal vooral een sport voor fysiek fitte mensen, maar daarnaast is het ook erg belangrijk om de techniek, tactiek en strategie van het spel te begrijpen. Hier kun je als coach een belangrijke rol in spelen. Door het introduceren van eenvoudige trainingsmethodes kan je een goede basis leggen voor de voortgang van de kinderen.

Training bestaat uit conditietraining, pass oefeningen, duelleren, teambuilding en strategie oefeningen. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring op het gebied van basketbal kun je zelf coachen of een lokale coach ondersteunen. Je zal hoe dan ook een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de lokale coaches en de leerlingen.

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur. In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan het basketbal project in Ghana, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲