You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een community sport project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cape Coast
  • Type projecten: Community sport
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat kinderen helpen bij de trainingen, warming ups, en team building. Ook ga je samenwerken met de lokale Ghanese supervisor bij het geven van (o.a.) presentaties over malaria, hygiëne, HIV, etc. Daarnaast ga je mee op huisbezoeken om daar te praten met de families van de kinderen over hun school prestaties, gedrag etc. 
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Veel kinderen in Ghana hebben, naast een partijtje voetbal op straat met een zelfgemaakte bal, weinig of geen kans om echt te sporten. Omdat Projects Abroad sport als een belangrijk middel ziet om kinderen te helpen met hun persoonlijke en sociale ontwikkeling, is er een speciaal community sportproject waar vrijwilligers meer dan welkom zijn.

Vrijwilligers kunnen aan de slag in Cape Coast waar voetbal en atletiek wordt gecoacht aan kinderen die normaal gesproken geen toegang hebben tot sport in hun vrije tijd. Laat ons bij jouw inschrijving weten waar jij interesse in hebt.

Vrijwilligerswerk op het community sport project in Ghana – voetbal en atletiek

Vrijwilligerswerk community sport project in Ghana

Het Alliance for Youth Sports Development project is in 2010 opgestart dankzij samenwerking tussen Projects Abroad en lokale bewoners met als doel kinderen van de straat te houden en een veilige omgeving te bieden. Het is gevestigd in Asebu, een onderontwikkeld gebied net buiten de stad Cape Coast.

Vrijwilligers besteden elke vrijdag aandacht aan presentaties over sociale onderwerpen zoals kinderarbeid, malaria, persoonlijk hygiëne, seksueel overdraagbare aandoeningen, tienerzwangerschappen en HIV. Vrijwilligers bezoeken de kinderen ook regelmatig thuis en spreken met hun familie over het gedrag en de ontwikkeling van het kind op school.

Het project kan vrijwilligers gebruiken die ervaring hebben met sport, leiderschap, coaching en discipline en zou ook erg blij zijn met vrijwilligers die ervaring hebben met jeugdzorg. Je kunt sport combineren met wekelijkse gesprekken waarbij aandacht wordt geschonken een sociale problemen en behoefte van de kinderen. Omdat dit project voornamelijk in de namiddag plaats vind, is het een goed idee om dit project te combineren met een sociaal of lesgeef project.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Mellijn van Zanen op het community sport project in Ghana
Mellijn Van Zanen
In die drie maanden dat ik in Ghana (Cape Coast) heb gewoond heb ik nooit geen plezier gehad in het werk. Het moment dat je op school aankwam en de kinderen naar je toe kwamen rennen en je begroetten met een liedje, al knuffelend een dansje deden en allemaal kei en keihard ‘Madam Mell’ riepen, blijft (als ik eraan terug denk) hartverwarmend. Lees meer...

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan het algemene sport project in Ghana, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲