You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een voetbal project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Accra
  • Type projecten: Voetbal
  • Jouw rol binnen dit project: Je gaat helpen de techniek en vaardigheden van de voetballers te verbeteren, maar woont ook meetings bij, training van de keepers, training van de getalenteerde jongeren en het begeleiden van voetbalwedstrijden
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Voetbal is de nationale sport in Ghana. Nadat het Ghanese team, “The Black Stars”, ver is gekomen tijdens het WK in 2010 is de hype alleen nog maar groter geworden. Voetbal in Ghana is overal! Je ziet auto’s met vlaggen, stickers in taxi’s, locals in voetbalkleding of kinderen die op straat een potje voetbal spelen, ja het is duidelijk dat de Ghanese bevolking een grote passie voor deze sport heeft!

Op het voetbal project waar onze vrijwilligers in Ghana worden ingezet, wordt aan jonge spelers de kans geboden hun techniek en vaardigheden te verbeteren, met de hoop dat ze ooit het succes bereiken zoals de lokale voetbalsterren Michael Essien of Stephen Appiah. Ook is er de mogelijkheid om de topclubs van Ghana in actie te zien, zoals Kotoko en Hearts of Oak. Soms kunnen vrijwilligers de spelers ook mee nemen naar een wedstrijd, om te helpen bij hun sportieve ontwikkeling en om hen een welverdiende pauze te bieden van het trainen.

Jouw rol als vrijwilliger op het voetbal project in Ghana

Vrijwilligerswerk voetbal project in Ghana

Tijdens het voetbal project zullen vrijwilligers betrokken raken bij alle aspecten binnen de jeugd op de Football Academy. Vrijwilligers zullen in de ochtend samen met de lokale coaches overleggen, de training voorbereiden, wedstrijden analyseren en de weekplanning bespreken. In de middag zullen zij met een jeugdteam aan de slag gaan en hetgeen ze van de coaches geleerd hebben meteen in praktijk brengen, zodat de jonge voetballers hier meteen hun voordeel mee kunnen doen.

Dit project is een geweldige kans om jouw vaardigheden te verbeteren en ondertussen de lokale kinderen te helpen hun spel te verbeteren. Als jij goed genoeg kan voetballen, wordt je misschien wel geselecteerd om een vriendschappelijke wedstrijd mee te spelen bij een van de lokale teams!

Als jij meer ervaring hebt en bijvoorbeeld in het bezit bent van een certificaat op het gebied van voetbal coaching, dan kun je ook de coaches van de senioren teams versterken.

Voetbal project in Ghana

Gedurende het coachen in de middagen ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de basis speelvaardigheden en techniek van de jonge spelers. Je zult trainingen coördineren gericht op de ontwikkeling van balcontrole, gericht aanspelen, balbezit, speltactieken en bewegen over het veld.

Daarnaast help je de coaches bij het bepalen van wedstrijd strategieën en kun je aan oefenwedstrijden mee doen. Je zal waarschijnlijk ook gevraagd worden om te helpen bij de teamselectie en misschien zal je zelfs als vervanger kunnen optreden tijdens avond of weekendwedstrijden.

Klik op de volgende link om meer te lezen over de Cantonments Football Academy.

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Je kunt al vanaf 1 week deelnemen aan het voetbal project in Ghana, mocht je niet in de gelegenheid zijn om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je leert veel over de cultuur en werkt nauw samen met de lokale gemeenschap, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan achterlaten als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲