You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in Kenia

Overzicht

4
weken
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
2
weken
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
 • zondag 26 juli 2020 t/m zaterdag 8 augustus 2020
 • zondag 9 augustus 2020 t/m zaterdag 22 augustus 2020
3
weken
 • zondag 12 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020

 • Waar: Nayuki
 • Type projecten: Geneeskunde
 • Jouw rol: Je gaat medische workshops volgen, meer leren over gezondheidsproblemen als HIV en tropische ziekten en je wordt betrokken bij gezondheidsbezoeken in kinderdagopvangcentra en organiseer je leuke activiteiten voor kinderen met gezondheidsproblemen
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de Gezondheidszorg van Kenia

Als je kiest voor de jongerenreis in Kenia deze zomer dan kom je te wonen in het hart van de Laikipia regio, namelijk in de stad Nanyuki. Dit gezondheidszorgproject geeft vrijwilligers de kans om meer te leren en te ervaren over volksgezondheid en gezondheidszorg in een ontwikkelingsland. Het vrijwilligerswerk is divers en zeker de moeite waard! De ene dag leer je van lokale artsen in een gezondheidskliniek en de andere dag verleen je basis medische zorg aan kinderen in een dagopvangcentrum en geef je voorlichting over gezondheid aan families in arme buurten.

Leer de gezondheidszorg van Kenia kennen tijdens de jongerenreis geneeskunde.

Je krijgt de kans om medische workshops bij te wonen en meer te leren over gezondheidsproblemen als HIV en tropische ziekten. Door de jaren heen streeft Kenia ernaar om de jongere generatie te leren over de noodzaak om gezond te blijven. Tijdens je verblijf word je betrokken bij bezoeken aan kinderdagopvangcentra voor medische basis checks en organiseer je leuke, interactieve activiteiten voor kinderen met verschillende gezondheidsproblemen.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een medisch project in Kenia als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

Op beide locaties zal je met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven dat de lokale keuken te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Kenia

In het weekend nemen we je mee om meer van Kenia te zien. Natuurlijk kan de spectaculaire natuur in een van Kenia’s Nationale parken niet ontbreken aan je reis. Daarnaast zullen we doordeweeks ‘s avonds ook leuke activiteiten organiseren zodat jij je geen moment hoeft te vervelen.

Vrijwilligerservaring Adam Osborne op het geneeskunde project in Kenia
Adam Osborne
De ervaring heeft mij (levens)lessen geleerd die ik hopelijk kan gebruiken tijdens mijn interviews in de toelatingsprocedure voor geneeskunde. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Kenia.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲