You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Kenia

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Nanyuki
 • Soort scholen: Basisschool
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-12 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: Ongeveer 30+ scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of Klassenassistent (Engels)
 • Extra vakken die je kunt geven: Kunst, drama en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren, daarnaast is het Kenia verplicht lokaal een vrijwilligersvergunning aan te vragen

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar op onze lesgeef projecten in Kenia. In ruil voor jouw energie en motivatie om les te geven, geven de leerlingen graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Engels is samen met Swahili een van de officiële talen in Kenia, maar er zijn ook meer dan 60 lokale talen. De overheid doet hard zijn best om het Engels van alle kinderen en jongeren te verbeteren. Zowel op de basisschool als op de middelbare school is Engels een belangrijk deel van het programma. Zo wordt de nieuwe generatie klaargestoomd voor de toekomst. Jij kunt als vrijwilliger met of zonder ervaring binnen het onderwijs op een creatieve manier de taalvaardigheid van kinderen verbeteren. Of je nu klassen assistent bent of zelfstandig een klas begeleidt, jouw hulp is meer dan welkom.

Werken als vrijwilliger binnen het onderwijs in Kenia

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Kenia

Basisonderwijs is sinds 2003 gratis en verplicht in Kenia. De overheid erkent dat een goede opleiding enorm belangrijk is voor de toekomst van het land. Heel erg goed natuurlijk, maar helaas zijn er te weinig leraren om al de kinderen die nu ineens naar school gaan les te geven. Daarom is de hulp van vrijwilligers hard nodig. Als vrijwilliger in Kenia sta jij de lokale docenten bij tijdens hun lessen en geef je de kinderen de aandacht die ze nodig hebben om het Engels goed te leren beheersen.

Al onze lesgeef projecten vinden in en rondom Nanyuki plaats. Vrijwilligers werken in het basisonderwijs. Naast het geven van Engels les heb je ook de mogelijkheid om je als vrijwilliger in te zetten bij andere vakken of voor buitenschoolse activiteiten.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Luuk Bijl op het lesgeef project in Kenia
Luuk Bijl
De Keniaanse bevolking is zo vriendelijk, waardoor het onmogelijk is om niet te houden van hun levensstijl. Werken met de kinderen, de hoopvolle blik in hun ogen zien, en hun enthousiasme over mijn aanwezigheid voelen was erg waardevol voor me. Als je wilt zien en voelen hoe het eraan toe gaat in een ander land, reis er dan heen als vrijwilliger in plaats van als toerist. Je zult veel meer leren over de lokale gewoonten en levenswijze, wat een fantastische ervaring is. Lees meer...

Werkzaamheden als vrijwilliger op een lesgeef project in Kenia

Lesgeef project in Kenia

Vrijwilligers beginnen vaak als klassenassistent naast een lokale docent. Je zult dan voornamelijk groepen kinderen begeleiden in conversatielessen en de docent ondersteunen. Afhankelijk van jouw ervaring, inzet en enthousiasme heb je de mogelijkheid bepaalde lessen over te nemen.

Als vrijwilliger op een lesgeef project heb je een blijvende impact op de levens van deze kinderen. Je draagt bij aan hun baanperspectief en aan de ontwikkeling van het gehele land.

Het lokale projects Abroad team in Kenia organiseert regelmatig workshops voor alle vrijwilligers op lesgeef projecten. Deze workshops zijn gericht op het verkrijgen van inzicht in culturele verschillen op de scholen waar onze projecten plaats vinden, het leren van basis vocabulaire Swahili, reflectie en feedback sessies tussen vrijwilligers en het geven van praktische tips voor het voorbereiden van je lessen. De workshops zullen je helpen een goed inzicht te verkrijgen in het onderwijsstelsel van Kenia en de achtergrond van de school waar je werkt.

Als jij een gekwalificeerde docent bent kunnen we zorgen dat het project op jouw kennis en vaardigheden wordt afgestemd. Neem contact met ons op, als dit op jou van toepassing is.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Kenya Teaching Management Plan.

Kenya Teaching Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲