You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Madagaskar

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Andasibe
 • Soort scholen: Basisschool, middelbare school, zomerkamp
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6 – 17
 • Gemiddelde grootte van de klas: 20 – 40
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels en Frans)
 • Extra vakken die je kunt geven: Wiskunde, drama, muziek en gym
 • Accommodatie: Bij een gastgezin of in een guesthouse
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: Vanaf 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Door les te geven als vrijwilliger met Projects Abroad in Madagaskar zal je een hoop praktische werkervaring opdoen en daarnaast iets goeds doen voor de maatschappij. Je hebt geen werkervaring of diploma’s nodig om les te kunnen geven. Als vrijwilliger zal je een positieve impact maken op de levens van de kinderen die je zal gaan lesgeven, of je nu een student bent die een tussenjaar neemt, iemand die een pauze van zijn carrière neemt, of simpel weg opzoek bent naar een betekenisvolle manier om iets bij te dragen tijdens jouw vakantie.

Projects Abroad vrijwilligers geven Engelse of Franse les in Madagaskar op het lesgeef project

Er zijn vrijwilligers nodig om kinderen extra ondersteuning te bieden, hun schrijfvaardigheden te verbeteren en hen het onderwijs te geven die zij nodig hebben om een goede toekomst op te bouwen.  De leerlingen hebben een erg laag niveau in Engels en Frans en ook de lokale leerkrachten kunnen verbetering gebruiken in hun taalvaardigheden.

De officiële talen in Madagaskar zijn Frans en Malagasi, dus jouw rol als Engels of Frans leraar is kinderen helpen bij het verbeteren van hun leesvaardigheden, schrijfvaardigheden en begrijpend lezen. Je krijgt daarnaast ook de kans om andere vakken te geven en de kinderen betere hygiene gewoontes bij te brengen.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Madagascar Teaching Management Plan.

Werkzaamheden op een lesgeef project in Madagaskar

Een vrijwilliger van Projects Abroad geeft les aan de kinderen in een lokale school in Madagaskar

Vrijwilligers van Projects Abroad werken op basisscholen en middelbare scholieren in Andasibe. Jouw exacte rol op het project is afhankelijk van jouw (werk)ervaring en zelfvertrouwen. Het kan zijn dat je de lokale leraar assisteert, met kleine groepjes aan de Engelse spraakvaardigheid werkt of dat jij de hele les zelf geeft.

Het lokale personeel wilt graag dat jij ook les geeft in andere vakken zoals wiskunde, drama, muziek, gym en/of buitenschoolse activiteiten organiseert. Laat het ons gerust weten als je interesse hebt in een specifiek gebied.

Welke talenten of vaardigheden jij ook hebt, ze zullen tijdens het lesgeven in Madagaskar goed van pas komen en jou helpen bij het maken van een verschil. Gebruik jouw creativiteit om het leren leuk te maken. Door middel van spelletjes en liedjes maak je de kinderen enthousiast en houd je ze gemotiveerd om te leren.

Tijdens de zomervakantie (begin juli tot en met eind september) is het niet mogelijk om klassikale lessen te geven, omdat de scholen gesloten zijn. Je kunt dan helpen bij de zomerschool, die individuele lessen verzorgt voor kinderen die achter zijn en die tijdens de zomervakantie de achterstand kunnen inhalen en zonder problemen aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen. Je kunt o.a. lesgeven in Frans, Engels, wiskunde, wetenschap of aardrijkskunde. Deze lessen vinden plaats in de ochtend. In de middag begeleid je de kinderen bij sportactiviteiten. Ook is er één keer per week een uitstapje naar het natuurreservaat, waar de kinderen leren over de natuur, planten en dieren. 

Je kunt al vanaf 2 weken deelnemen aan het lesgeef project in Madagaskar, mocht je niet de tijd hebben om langer deel te nemen. Dit project is door onze lokale collega’s als geschikt bevonden om ook tijdens een kortere periode waardevol te zijn voor zowel de vrijwilliger als de lokale gemeenschap. Je werkt actief mee aan verschillende lesgeef activiteiten, maar wees je er van bewust dat je misschien niet dezelfde impact kan maken als vrijwilligers die voor langere tijd deelnemen.

Madagascar Teaching Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲