You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Mexico

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Guadalajara
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jou specifieke plaatsing is afhankelijk van jou kennis en ervaring. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 18 jaar of ouder
  • Specifieke eisen: Het spreken van Spaans op een basisniveau is belangrijk zodat jij goed met je collega's kunt communiceren

Als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Mexico kan je een leerrijke ervaring opdoen en een waardevolle bijdrage leveren. Projects Abroad biedt jou als vrijwilliger de mogelijkheid om in drukke stedelijke ziekenhuizen in Guadalajara te werken. Deze ziekenhuizen zijn goed uitgerust en de faciliteiten zijn bijna net zo goed als in het westen.

Als vrijwilliger verpleegkunde zal je op verschillende afdelingen mee kunnen draaien en voornamelijk een observerende rol hebben. Hoewel praktijkervaring jij op kunt doen is afhankelijk van het ziekenhuis en jouw reeds opgedane kennis en ervaring. Als je je graag zou willen specialiseren binnen een gebied, dan is dat ook zeker mogelijk. Laat dit dan weten bij jouw aanmelding. De beschikbare afdelingen zijn: gynaecologie, hematologie, kindergeneeskunde, pathologie, anesthesie en chirurgie. Je supervisor zal er voor zorgen dat jij zoveel mogelijk leert over verpleegkunde in Mexico.

De minimale leeftijd voor deelname aan dit project is 18 jaar en het is belangrijk dat je al een basis Spaans kunt spreken en begrijpen.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Mexico

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Mexico

Je werkzaamheden zullen verschillen per ziekenhuis en zijn ook afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Je zal daarom voornamelijk een observerende rol innemen. Wanneer je interesse toont en gemotiveerd bent, delen de artsen en de verpleegkundigen graag hun kennis en vaardigheden met je waardoor je, naast observeren, steeds meer betrokken wordt bij de patiënten. Je kan dan bijvoorbeeld helpen bij het schoonmaken van wonden, aanbrengen van infusen, het aanbrengen van gipsverbanden en afhankelijk van je ervaring kan je ook helpen bij hechtingen.

Ervaring op gebied van verpleegkunde is niet verplicht, maar enige kennis is altijd mooi meegenomen. Het is wel erg belangrijk dat je al Spaans spreekt wanneer je komt werken in het ziekenhuis, zodat je met het lokale personeel en de patiënten kunt communiceren. Ben jij nog niet bekend met de Spaanse taal, maar wil je wel graag werken in een ziekenhuis in Mexico, dan biedt Projects Abroad je de mogelijkheid voor het volgen van een taalcursus Spaans. Door je project te combineren met een taalcursus Spaans, kun je alles wat je tijdens de taallessen leert in de praktijk toepassen en zul je merken dat jouw Spaans snel vooruitgaat. Je kan er ook voor kiezen om te starten met een ander project waarbij Spaans niet zo belangrijk is, zoals een sociaal of lesgeef project, daar kun je dan de basis leren en daarna in het ziekenhuis starten.

Jouw verblijf in Mexico

Verpleegkunde project in Mexico

Als vrijwilliger in Mexico verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Mexicaanse cultuur.

In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Mexico Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲