You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een lesgeef project in Mongolië

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Ulaanbaatar
 • Soort scholen: Basisschool, kinderdagverblijf en middelbare school
 • Leeftijd van scholieren op het project: 6-25 jaar
 • Gemiddelde grootte van de klas: 25-40 scholieren
 • Jouw rol binnen dit project: Leraar of klassenassistent (Engels)
 • Extra vakken die je kunt geven: Drama, muziek en sport
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 3 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk. Tijdens schoolvakanties zijn er "summer schools"
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij diverse lesgeef projecten in Mongolië. Omdat Engels dé internationale taal is en daarnaast ook de taal van de handel en economie, is het belangrijk voor de kinderen om deze taal te leren. Omdat zij weten dat de Engelse taal belangrijk is voor hun toekomst, zijn ze bijzonder leergierig. Jouw Engelse taalvaardigheden zijn onmisbaar om de kinderen te helpen met het oefenen en verbeteren van hun niveau van de Engelse spreekvaardigheid. Door middel van rollenspellen, liedjes en andere creatieve methodes kun je ervoor zorgen dat het leren van deze taal een plezier wordt. Al onze lesgeef projecten worden aangeboden in en rondom de hoofdstad van Mongolië, Ulaanbataar. 

Vrijwilligerswerk lesgeef project in Mongolië

Onderwijs naast de Engelse taal ook een ander vak

Alle scholen in en rondom Ulaanbataar ontvangen ontzettend graag vrijwilligers die Engels kunnen onderwijzen aan de kinderen. De kinderen zullen staan te springen om spelenderwijs aan de hand van muziek, spelletjes of toneelstukjes, hun Engelse spreekvaardigheid te verbeteren. Je kunt naast de Engelse taal ook allerlei andere vakken aan kinderen van 6 tot 16 jaar onderwijzen. In het verleden hebben vrijwilligers bijvoorbeeld wiskunde en aardrijkskunde gegeven.

Lesgeven aan kinderen in Mongolië

Tijdens de zomervakantie in juli en augustus kunnen vrijwilligers mee draaien met een zomerkamp op een van de scholen in Ulaanbaatar. Daar ben je verantwoordelijk voor het organiseren van leuke en interactieve lessen. Het kan ook zijn dat je de mogelijkheid krijgt mee te gaan op zomerkamp op het platteland in de omgeving van Ulaanbaatar om daar op een leuke manier Engels te leren aan de kinderen.

Als vrijwilliger heb je ook de mogelijkheid om les te geven in een dagopvangcentrum voor jongeren en volwassenen tussen de 18-25 jaar die gehandicapt zijn. Je kunt hier alleen lesgeven in combinatie met het lesgeven op een kinderdagverblijf. 

Daarnaast kun je zakenmensen en ambtenaren helpen door het geven van Engelse les. Je kunt hier ook alleen lesgeven in combinatie met lesgeven op een kinderdagverblijf of een school.

Als vrijwilliger op een lesgeef project kun je ook regelmatig deelnemen aan workshops, die door onze lokale collega's worden georganiseerd. Deze workshops geven je beter inzicht in het onderwijsstelsel van Mongolië en zullen je helpen meer op je project te kunnen betekenen. Daarnaast organiseert Projects Abroad in Mongolië ook regelmatig outreaches binnen de lokale gemeenschap, waar je een rol in kunt spelen.

Lesgeven in Mongolië

Ontdek zelf het onderwijs in Mongolië

Het maakt niet uit of je nu zonder of met ervaring wilt lesgeven. Wij hebben een passend project voor je waar jij je CV mee kunt uitbreiden en een ervaring rijker zult worden! 

Naast het onderwijs heb je ook genoeg tijd om leuke activiteiten te ondernemen. In de avonden en weekenden ben je meestal vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Mongolia Teaching Management Plan.

Het is voor dit project geen vereiste om Mongools te spreken, maar als je een basiskennis van de taal hebt kun je wel gemakkelijker met de lokale bevolking communiceren. Het is dan ook mogelijk om een taalcursus Mongools te volgen tijdens je project. 

Mongolia Teaching Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲