You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een fysiotherapie project in Nepal

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Kathmandu en Chitwan
  • Type projecten: Fysiotherapie
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Jouw exacte rol binnen het ziekenhuis zal worden bepaald aan de hand van jouw fysiotherapeutische ervaring evenals het enthousiasme en de inspanning die je toont aan de lokale medewerkers
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 1 week
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Er is in Nepal een grote vraag naar vrijwilligers met kennis en ervaring op het gebied van fysiotherapie. Projects Abroad werkt hier samen met verschillende revalidatieklinieken, ziekenhuizen en zorgcentra voor mensen met een beperking.

Als vrijwilliger op het fysiotherapie project zal je in de eerste plaats voornamelijk observeren en meelopen met het lokale personeel, afhankelijk van je kennis en ervaring zal je steeds meer kunnen assisteren. Door te observeren en vragen te stellen zal je veel kennis opdoen op de drukke fysiotherapie afdelingen. Ben je een gekwalificeerde fysiotherapeut met veel ervaring, dan zal altijd veel werk te doen hebben.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het fysiotherapie project in Nepal

Vrijwilligerswerk fysiotherapie project in Nepal

Op het fysiotherapie project kan je als vrijwilliger op verschillende plaatsen in Nepal terecht. Naast het werken in een ziekenhuis of kliniek is er ook de mogelijkheid om vrijwilligerswerk te verrichten als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum voor kinderen en volwassenen met een handicap als gevolg van een ongeval. In dit revalidatiecentrum gaat de aandacht uit naar het verbeteren van de dagelijkse levensstandaard en het bieden van ondersteuning en zorg.

Je komt soms heftige situaties tegen, zoals kinderen die geboren zijn met polio of kinderen die na een ongeluk niet goed zijn behandeld. Je kunt komen te werken met patiënten die opgenomen zijn of die een aantal keer per week de reis van soms wel een paar uur naar het centrum maken om behandeld te worden.

Als aanvulling kunnen fysiotherapie vrijwilligers ook deelnemen aan verschillende outreach projecten waarbij je bijvoorbeeld langs gaat bij scholen.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Sabine van Leeuwen op het Fysiotherapie project in Nepal
Sabine van Leeuwen
Het centrum kun je zien als een soort dagopvang voor zowel lichamelijk als geestelijk gehandicapte kinderen. Tuberculose, epilepsie, adhd, autisme en allerlei hersenverlammingen zijn aandoeningen waarmee wij dagelijks te maken kregen. Onze taak was om met onze fysiotherapeutische vaardigheden deze kinderen therapie te geven. Lees meer...

Jouw verblijf in Nepal

Tijdens jouw vrijwilligerswerk in Nepal zal je verblijven bij één van onze lokale gastgezinnen in Kathmandu of Chitwan. Zij laten je kennismaken met de Nepalese gastvrijheid en de lokale keuken. In een enkel geval verblijf je in een hostel.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲