You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een tandheelkunde project in Nepal

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Chitwan
  • Type projecten: Tandheelkunde
  • Jouw rol binnen dit project: Je observeert en assisteert het lokale personeel. Zij zullen jouw kennis testen en hun ervaring met je delen. Als je initiatief toont en energie steekt in het opbouwen van een band met je lokale collega's krijg je mogelijk de kans om meer te doen
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 4 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Het tandheelkunde project in Nepal wordt aanbevolen voor studenten tandheelkunde, tandartsassistenten en gekwalificeerde mondhygiënisten. Vrijwilligers op dit tandheelkunde project worden geplaatst op de tandheelkundige afdeling van het Chitwan Medical College Hospital (CMC) in Bharatpur.

Als wilt deelnemen aan dit project is het belangrijk dat je een gevorderd niveau Engels spreekt, zodat je goed met de lokale tandartsen en patiënten kunt communiceren. Ook geldt er een minimale deelname van 4 weken.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Nepal

Vrijwilligerswerk tandheelkunde project in Nepal

Als vrijwilliger op het tandheelkunde project in Nepal heb je voornamelijk een observerende rol. Zo zal je de tandartsen en het tandheelkundig personeel gedurende hun dag observeren tijdens het behandelen van patiënten. Door het tonen van initiatief en enthousiasme, krijg je mogelijk de kans om het lokale personeel te helpen bij standaard ingrepen zoals gebitsreiniging. Afhankelijk van je vaardigheden en kwalificaties, zal je kunnen assisteren bij het opvullen van gaatjes, wortelkanaal behandelingen en het trekken van tanden.

Vrijwilligers krijgen ook de kans om lokale scholen te bezoeken om daar les te geven over gezondheid en hygiëne als deel van een community outreach project.

Of je nu van plan bent om tandheelkunde te gaan studeren of als je al een gekwalificeerde professional bent, op het tandheelkunde project van Projects Abroad in Nepal krijg je de kans om zowel te helpen als bij te leren tijdens een uniek project.

Jouw verblijf in Nepal

Als vrijwilliger op het tandheelkunde project verblijf je bij een gastgezin in Nepal en werk je meestal van maandag tot vrijdag. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de lokale cultuur.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Nepal Medicine & Healthcare Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲