You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Sociaal vrijwilligerswerk in Nepal

Overzicht
Project overzicht
 • Waar: Kathmandu en Chitwan
 • Type projecten: Dagopvangcentra, speciale dagopvangcentra voor ondervoede kinderen of kinderen met HIV/AIDS en zorgcentra voor kinderen met speciale behoeften
 • Leeftijd van kinderen op het project: Pasgeboren baby’s tot 20 jarige
 • Aantal kinderen waarvoor gezorgd wordt: 2 - 30
 • Jouw rol binnen dit project: Het verbeteren van de lees- en schrijfvaardigheid en de Engelse kennis, het bieden van emotionele ondersteuning en het helpen verbeteren van de persoonlijke hygiëne
 • Accommodatie: Bij een gastgezin
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 2 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
 • Specifieke eisen: Ben je boven de 21 jaar dan moet je een Verklaring omtrent Gedrag aanleveren

In de stad Kathmandu en in Chitwan biedt Projects Abroad vrijwilligers vanaf 16 jaar de kans om in verschillende zorginstellingen met kinderen en jongeren te werken. Ga bijvoorbeeld de uitdaging aan om in een centrum voor kinderen met een beperking vrijwilligerswerk te verrichten. Je kunt ook jouw hulp aanbieden in een zorgcentrum voor kinderen die besmet zijn geraakt met HIV of aan de slag in een centrum waar kinderen worden opgevangen die ondervoed zijn. Er is veel vraag in Nepal naar enthousiaste vrijwilligers die hun hulp willen aanbieden. Ervaring is geen vereiste, want we bieden goede begeleiding.

Vrijwilligerswerk met kinderen in Nepal

Vrijwilligerswerk sociaal project in Nepal

Je kunt in Nepal aan de slag in een voedingscentrum, wat is opgezet om een stabiele omgeving te bieden aan arme kinderen die lijden aan verschillende gradaties van ondervoeding. Projects Abroad heeft zich dan hier gevestigd om een helpende hand te bieden en zo de situatie te verbeteren. De meeste kinderen in de opvangcentra gaan overdag naar school gaan, maar er zijn ook kinderen die niet naar school gaan omdat zij gezondheidsklachten hebben, waarvan zij eerst moeten herstellen. Vrijwilligers helpen gedurende de dag mee met de zorg voor hen en bieden hen de kans om toch meer te leren en zich te blijven ontwikkelen, ook al missen ze school. Na schooltijd komen de andere kinderen terug en kan je helpen bij het maken van hun huiswerk en het oefenen van hun Engelse spreek- en leesvaardigheid. 

Binnen de kinderdagverblijven of de kleuterklasjes op de scholen, kun je mee helpen bij de dagelijkse zorg voor de kinderen, maar ook aandacht besteden aan een aantal elementaire vaardigheden zoals gezondheid en hygiëne (tanden poetsen / handen wassen), goede manieren, de letters van het alfabet, leren tellen, basisoefeningen, knutselen, etc. Vaak krijgen de kinderen deze vaardigheden niet mee vanuit huis, omdat ouders in veel gevallen zelf ongeschoold of analfabeet zijn.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Care Management Plan- Nepal.

Vrijwilligerswerk met gehandicapte kinderen in Nepal

Activiteiten organiseren in Nepal

Vrijwilligers kunnen ook gehandicapte kinderen in een revalidatiecentrum helpen. Naar het revalidatiecentrum komen vooral kinderen met een lichamelijke handicap. Je  zal merken dat de cultuur in Nepal erg verschilt van thuis en dat er hier anders met deze kinderen wordt om gegaan. Bedenkt altijd dat jouw aanwezigheid en de aandacht die jij geeft op zich al een groot verschil maakt voor deze kinderen.

Waar je ook aan de slag gaat, je moet je voorbereiden op een uitdaging. Veel van de kinderen, jongeren en volwassenen waar je mee te maken krijgt, hebben gezondheids- of gedragsproblemen of hebben extra aandacht nodig in verband met lichamelijke beperkingen. Door vrijwilligerswerk te doen op een sociaal project in Nepal kun je een werkelijk iets betekenen voor deze kinderen. Niet alleen door de ontwikkeling van hun sociale leven te stimuleren, maar ook door ze bloot te stellen aan nieuwe culturen en ideeën.

Vrijwilligerservaring De ervaring van Bianca Hoogland op het sociale project in Nepal
Bianca Hoogland
Mijn mooiste herinnering aan deze kids, is toch wel het non verbale contact met de kinderen. Het uitleggen van de opdrachten met handen en voeten wat ze oppikken en uitvoeren. Het stralen als ze in de gaten hebben dat ze het goed gedaan hebben, de high fives en de mooiste glimlachen. Wauw! Dat maakt mij zo blij en zo tevreden! Lees meer...

Workshops

Sociaal project in Nepal

Om onze vrijwilligers op sociale projecten te ondersteunen, zal de project coördinator in Nepal regelmatig workshops organiseren. Deze workshops zullen tips en instrumenten aanreiken die je helpen het werk op je project beter te organiseren, afhankelijk van de leeftijd en eventuele beperkingen van de kinderen waar je mee werkt. De workshop zal je de mogelijkheid bieden eventuele problemen te bespreken en op te lossen. De project coördinator zal ook aandacht besteden aan nieuwe activiteiten en ideeën om op het sociale project toe te passen.

Goed om te weten is dat er in Nepal veel nationale feestdagen en festivals plaatsvinden gedurende het hele jaar, met name in september/oktober. Dit kan betekenen dat je project soms één of meerdere dagen gesloten is in verband met de festiviteiten. Het belangrijkste festival is Dashain, wat je kunt vergelijk met Kerstmis bij ons. Gedurende dit festival zijn veel organisaties gesloten en is er beperkt plek op onze sociale projecten.  Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de beschikbaarheid en feestdagen tijdens de periode dat jij graag zou willen deelnemen.

In de avonden en weekenden ben je vrij en kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Nepal Care Management Plan Stage
Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲