You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk voor diëtisten en voedingsdeskundigen in Peru

Overzicht
 • Waar: Huayopata district
 • Type projecten: Voedingsproject van lokale overheden en NGO’s
 • Jouw rol binnen dit project: Vrijwilligers helpen de lokale medewerkers bij verschillende zorgactiviteiten om gezinnen en kinderen die lijden aan ondervoeding te ondersteunen
 • Accommodatie: In een vrijwilligershuis
 • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
 • Mogelijk vanaf: 4 weken
 • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
 • Vereisten: Een relevant bachelor diploma, en bij voorkeur ook 2 jaar werkervaring en goede Spaanse taalvaardigheden (minimaal intermediate niveau)

Projects Abroad werkt nauw samen met de lokale autoriteiten in het Huayopata district om de problemen rond chronische ondervoeding in Peru aan te pakken. Lokale hulpverleners kunnen jammer genoeg niet iedereen helpen in de omgeving, daarom is jouw hulp als gekwalificeerde voedingsdeskundige van groot belang zodat er meer personen, families en gemeenschappen de nodige hulp kunnen krijgen. Je zult meehelpen met het integrale voedselzekerheid programma. Dit programma is gericht op voedingswaarde en zorgactiviteiten om te helpen bij problemen die komen kijken bij de ontwikkeling van het kind en helpen bij de ondersteuning van gezinnen in Lucumayo Valley, die lijden aan ondervoeding en alle problemen die hierbij komen kijken. 

Hoe kunnen gekwalificeerde en ervaren diëtisten bijdragen aan vrijwilligersprojecten in Peru?

Vrijwilligerswerk als diëtist in Peru

In de ochtend zal jij je voornamelijk bezighouden met huisbezoeken en in de namiddag zal je bezig zijn met het voorbereiden en uitvoeren van workshops. Hier zal jij je vooral richten op het stimuleren van kwetsbare kinderen en gezinnen om te kiezen voor gezonde voeding. Dit zal gebeuren door middel van workshops en activiteiten in samenwerking met onze partners.

In de landelijke gemeenschappen zal jij je ook met onze partners bezighouden met huisbezoeken en workshops. Daarnaast help je ook met het verspreiden van voedsel en educatief lesmateriaal. Het uitdelen van voedingsrijk voedsel zoals eieren en fruit heeft een belangrijke impact op de kinderen want velen kunnen dit niet veroorloven.

In samenwerking met het lokale gezondheidscentrum en het integrale voedsel programma, zullen de vrijwilligers ook helpen de workshops te verbeteren die worden gehouden door lokale specialisten, wiens kennis in Quechua van vitaal belang is om te kunnen communiceren met ouders, waarvan slechts weinigen Spaans spreken.

Deze workshops zijn meestal gericht op hoge risico groepen zoals jonge moeders en personen die in armoede leven. Tijdens een workshop wordt er gefocust op microvoedingsstoffen en vitamine inname, goede hygiëne en worden er ook voedingsrichtlijnen gegeven aan zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven en kinderen. Op lange termijn zal al dit educatief materiaal dat we voorzien, de lokale gemeenschappen in staat stellen meer bewust te zijn over een gezonde levensstijl en kunnen ze zo hun eigen leven en dat van hun kinderen verbeteren op een duurzame manier.

De hulp van gekwalificeerde voedingsdeskundigen en diëtisten is van cruciaal belang bij het uitvoeren van onderzoek naar kinderen met specifieke eet- en groeistoornissen. Jouw hulp is ook cruciaal bij het ontwikkelen van materiaal om deze problemen aan te pakken en de vooruitgang van het project te meten met gebruik van de data van het Peruviaanse Ministerie van Volksgezondheid. De meest voorkomende problemen zijn ijzer en eiwitten tekorten die kunnen leiden tot onder andere een groeiachterstand. Met dit onderzoek zal Projects Abroad Peru een langdurig duurzame interventiestrategie kunnen ontwikkelen; meten welke methoden het meest effectief zijn en welke impact het heeft op de gezondheid van de lokale gemeenschap. 

Je zal ongeveer 18 tot 35 uur per week werken, soms ook buiten de kantooruren. Dit zal afhangen van je individuele project en welke rol je inneemt in samenspraak met je project coördinator.

Dit project loopt heel het jaar door en de minimale verblijfsduur is 4 weken. Verder is het een groot voordeel als je Spaans spreekt. Zonder Spaanse kennis ben je ook welkom, maar de werkzaamheden zullen ook afhangen van jouw taalvaardigheden.

Wat kan dit project voor mij als diëtist betekenen?

Diëtist als vrijwilliger in Peru

Je werkt samen met een zeer toegewijd team dat zich volledig inzet voor de diensten die ze aanbieden. Werken met vaak gelimiteerde middelen en onervaren medewerkers, geeft je de kans om je eigen expertise aan te passen en te ontwikkelen in een nieuwe werkomgeving. Je zult vaak nieuwe uitdagingen aangaan waarmee je waarschijnlijk nog nooit bent geconfronteerd. Door deze culturele uitwisseling leer je verschillende nieuwe methodes en technieken in je eigen discipline.

Je krijgt ook de kans om vaardigheden te ontwikkelen en ervaring op te doen in verschillende gebieden.

Deze kunnen zijn (en zijn project gebonden):

 • Beoordelen van de behoeften van de projectpartner.
 • Samenwerken met de projectpartner om meer efficiënte en effectieve systemen op de werkplek te ontwikkelen.
 • Samenwerken met de projectpartner om ‘outreach’ programma's te ontwikkelen in de lokale gemeenschap en daarbuiten.
 • Je expertise gebruiken om personeel en andere vrijwilligers te trainen.
 • Je initiatief en probleemoplossende vaardigheden gebruiken voor het ontwikkelen, opzetten en beheren van projecten / programma 's.
 • Opvolgen van bestaande of nieuwe projecten / programma 's.
 • Ontwikkelen en bijdragen aan projectevaluatierapporten om te helpen met de continuïteit tussen de vrijwilligers.

Dit alles voorziet je van een waardevolle ervaring en nieuwe vaardigheden die handig zijn voor je loopbaan. Het geeft je ook de kans om je bestaande expertise op een waardevolle manier in te zetten waar het echt nodig is.

Waar zorgt Projects Abroad PRO voor tijdens mijn vrijwilligersproject in Peru?

Wij hebben al meer dan 20 jaar ervaring met het organiseren en managen van vrijwilligersprojecten. Wij zorgen voor support en begeleiding zodat je verblijf in Peru zowel leuk als succesvol verloopt:

 • Veilige accommodatie in een community huis in de buurt van Huyro, dicht bij jouw vrijwilligersproject.
 • 24 uur/dag ondersteuning van ons toegewijde en vriendelijke lokale begeleidingsteam.
 • Een lokale medewerker haalt je op van de luchthaven.
 • Uitgebreide reis- en ziektekostenverzekering.

Als je denkt dat jouw kennis en ervaring dit medische project van nut kunnen zijn, maar niet over de gevraagde kwalificaties beschikt, neem dan contact met ons op. Of lees meer over ons reguliere voeding project in Peru.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲