You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Natuurbehoud project - Oceaan & Duiken & Samenlevingsproject in Thailand

Overzicht

Binnenkort nieuwe data verwacht!sss

  • Waar: Ao Nang
  • Type projecten: Natuurbehoud & Samenlevingsproject
  • Jouw rol: Naast duiklessen en het behalen van je duikbrevet help je onder andere mee aan verschillende onderzoeken, biedt je een helpende hand bij natuurbehoud op het land, maak je het strand schoon en help je mee bij een sociaal project
  • Accommodatie: Guesthouse
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk op een Natuurbehoud & Samenlevingsproject in Thailand

Projects Abroad vrijwilliger duikt in Thailand om mee te helpen met onderzoek naar vissen

Deze Jongerenreis is ideaal voor iedereen die geïnteresseerd is in het oceaanleven en graag een positieve bijdrage wilt leveren aan de lokale gemeenschap. Gedurende 2 weken zet jij je in voor de natuur en de samenleving in Thailand en beleef je een onvergetelijk avontuur.

Tijdens het natuurbehoud onderdeel van je verblijf in Thailand krijg je de kans om meer te leren over de bijzondere onderwaterwereld. Hiervoor haal je eerst een internationaal erkent duikbrevet (PADI). Je zult eerst in ondiep water leren hoe je moet ademen, je masker schoon te maken en om te gaan met de druk. Ook raak je bekend met het buddy systeem en de gebaren die je moet gebruiken onder water.

Wanneer je eenmaal gekwalificeerd bent, worden je inspanningen beloond en kan je echt beginnen duiken. Zo ontdek je een prachtige onderwaterwereld van tropische vissen, schilpadden, zee-egels en koralen waarvan je nooit wist dat ze bestonden! Je helpt mee met het behoud van de oceaan door mee te helpen met rif controles, onderzoeken naar verschillende vissoorten en het verzamelen van data.

Het werk dat je doet voor de lokale samenleving zal plaatsvinden op verschillende locaties in de gemeenschap waar de hulp het hardst nodig is en waar er nood is aan verbetering. Eerder werd er door onze vrijwilligers al een speeltuin gebouwd in een kleuterschool en een aquacultuur vijver gecreëerd in een lokaal park. Afhankelijk van het weer zal je ook kunnen helpen met het schoonhouden van de stranden en de herbebossing van het mangrove bos.

Internationale groep vrijwilligers

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang leeftijdsgenoten om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een natuurbehoud project in Thailand als jij! Wij weten daarom zeker dat het een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf in Thailand

Je verblijft deze 2 weken samen met de andere vrijwilligers in een gezellige guesthouse vlakbij het strand. Je zult met meerdere vrijwilligers op een kamer slapen, waardoor een hechte band ontstaat. Samen kun je uit eten gaan of er wordt voor je gekookt. Daarnaast krijg je natuurlijk de mogelijkheid om te proeven van al de lekkere gerechten uit de Thaise keuken.

Weekendactiviteiten in Thailand

Projects Abroad vrijwilligers houden het strand schoon in Thailand

In het weekend hebben we verschillende activiteiten gepland. Je krijgt de kans om een lokale markt te bezoeken om zo de Thaise cultuur een beetje beter leren kennen, maar je kunt er ook voor kiezen om lekker de ontspannen en een Thaise massage te nemen. Ook samen met de andere vrijwilligers kun je activiteiten ondernemen zoals een middag kajakken. Natuurlijk organiseren we ’s avonds doordeweeks ook verschillende activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Begeleiding

Al onze jongerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere project naar: Natuurbehoud project - Oceaan & Duiken in Thailand.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerenreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Klimaat

Source: Wikipedia

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲