You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Wat is er bij de deelnamekosten inbegrepen?

De deelnamekosten hangen samen met het gekozen project, de bestemming en de duur van de deelname. De meeste projecten hebben een minimale deelname, waarbinnen ook onze vaste kosten zijn opgenomen. Voor elke week die je langer deelneemt wordt de extra weekprijs hierbij opgeteld. Bekijk alle kosten per land of project op de prijzenpagina. Op deze pagina lees je meer over wat er precies is inbegrepen en met welke andere kosten je rekening moet houden.

Projects Abroad taalpakket voor vrijwilligers

Project
De organisatie voor jouw project door onze lokale ervaren medewerkers, inclusief een begeleider bij jouw project en waardevol werk om te doen. Projects Abroad helpt uiteraard om je bij een project te plaatsen waar jij goed past.

Maaltijden en verblijf
In de meeste gevallen verblijf je bij een van onze lokale gastgezinnen die zorgvuldig worden geselecteerd. Zo weet je dat je bij een gastvrij en betrouwbaar gezin verblijft, vaak samen met andere vrijwilligers. In sommige gevallen verblijf je in een andere accommodatie, zoals een eenvoudige bungalow bij een afgelegen natuurbehoud project of in een vrijwilligersappartement. Lees meer over accommodatie.

Transfer van en naar de luchthaven
Bij aankomst in jouw bestemming, wordt je opgehaald vanaf het vliegveld. Wanneer je weer naar huis gaat, zorgen we ook dat je weer op het vliegveld wordt afgezet. Ga je voor of na je project zelf reizen, dan kunnen we ook een andere locatie afspreken (geef dit dan wel tijdig aan). Bekijk het overzicht van vliegvelden in onze bestemmingen waar je moet aankomen.

Vervoer van en naar project
Tijdens je verblijf in de bestemmingen worden alle noodzakelijke vervoerskosten van en naar je project gedekt door Projects Abroad.

Verzekering
Voor elke vrijwilliger is automatisch een medische en reisverzekering inbegrepen, ongeacht waar je heen gaat en waar vandaan je vertrekt. Je kunt de verzekering op verzoek verlengen om ook jouw reis voor of na je project te dekken. Het is belangrijk om de polis goed door te lezen, met name het gedeelte over ‘pre-existing medical conditions’ (bestaande medische aandoeningen), zodat je kunt controleren of de dekking ook voor jou voldoet. Let op: de verzekering loopt via de internationale verzekeringsmaatschappij Endsleigh: alle informatie over de verzekering is in het Engels.

Helaas biedt de huidige verzekering alleen dekking aan vrijwilligers tot en met 65 jaar. Vrijwilligers van 66 jaar en ouder moeten een andere reisverzekering afsluiten.

Begeleiding in Nederland en vanuit ons lokale kantoor ter plaatse
Projects Abroad heeft wereldwijd meer dan 600 getrainde medewerkers. In elke bestemming hebben we een lokaal kantoor dat geleid wordt door een ervaren Country Director die getraind is door ons hoofdkantoor. De lokale medewerkers zijn 24 uur per dag bereikbaar voor noodgevallen. Zij zijn er voor dat vrijwilligers zich op hun gemak voelen en voor de contacten met projecten, accommodatie en ons hoofdkantoor. Lees meer over veiligheid en begeleiding.

Bij groepsreizen ook weekendactiviteiten
Bij de groepsreizen – jongerenreizen, volwassenenreizen en kerstreizen – zijn ook de weekendactiviteiten inbegrepen. Deze activiteiten met de groep worden georganiseerd en begeleid door de lokale Projects Abroad medewerkers in jouw bestemming.

Wat zit er niet bij het totaalpakket inbegrepen?

Een aantal zaken zijn niet inbegrepen bij de kosten voor deelname die je aan Projects Abroad betaalt. Houd dus nog rekening met kosten voor:

  • Vliegticket: Je kunt dit vliegticket zelf regelen maar je kunt dat ook door Projects Abroad laten doen. Wij zorgen voor een passende retourvlucht op maat.
  • Visum & andere documenten: De kosten voor een visum (indien nodig voor jouw bestemming). Voor sommige landen of projecten heb je aanvullende documenten nodig, zoals een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), registratie bij een lokale organisatie of een vrijwilligersvergunning. Na je inschrijving ontvang je hierover uitgebreide informatie voor jouw situatie.
  • Vaccinaties. Afhankelijk van jouw bestemming, project en verblijfsduur heb je bepaalde inentingen nodig. Kijk je zorgverzekering na voor eventuele vergoeding van vaccinaties. Lees meer over vaccinaties en gezondheid op reis
  • Vrije tijd: Veel vrijwilligers maken in hun vrije tijd uitstapjes in de omgeving en kopen souvenirs.

Meer uitleg over de kosten

We geven je graag nog meer uitleg over de kosten. Hieronder staan links naar andere pagina’s over bijvoorbeeld waarom je betaalt en over fondsenwerving:

 

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲