You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Onze visie: een toekomst zonder weeshuizen

Projects Abroad heeft een duidelijke visie ten aanzien van de toekomst van weeshuizen en de rol van vrijwilligers:

  • Projects Abroad zet zich in voor een toekomst zonder weeshuizen. Vanaf januari 2018 zullen we niet langer vrijwilligers in weeshuizen of andere residentiële kinderopvangcentra plaatsen in de landen waar we werken.
  • We zijn altijd van mening geweest dat opvang in residentiële instellingen de laatste optie moet zijn voor ieder kind.
  • Waar kinderen in residentiële opvangcentra geplaats zijn, konden en hebben vrijwilligers en lokale medewerkers een belangrijke bijdrage geleverd aan het verbeteren van het leven van deze kinderen, door hen te ondersteunen in hun onderwijs en zorg. Maar het verbeteren van weeshuizen is geen oplossing.
  • Door het werk van vrijwilligers te volgen en te analyseren, is het duidelijk geworden dat zij de meeste impact kunnen hebben door zich te richten op gemeenschapsgerichte opvang: het ondersteunen van families en gemeenschappen om hen te helpen de kinderen zelf op te voeden.
  • We stellen ons een toekomst voor waarin gemeenschapsgerichte opvang voor kinderen de norm wordt, waar kinderen door hun families en gemeenschappen kunnen worden opgevoed en niet in instellingen worden geplaatst.
  • Vrijwilligers spelen een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat gemeenschapsgerichte opvang slaagt, door de ontwikkeling en empowerment van hele gemeenschappen te ondersteunen.

Volgende stappen:

  • Projects Abroad werkt samen met en maakt gebruik van de expertise van ReThink Orphanages Network en andere partners om zeker te stellen dat we ons geleidelijk, zorgvuldig en op een verantwoordelijke manier terugtrekken en er geen onbedoeld negatief effect zal zijn op de betrokken kinderen en de zorginstellingen die voor hen zorgen.
  • Projects Abroad breidt de gemeenschapsgerichte kinderopvang projecten uit naar landen die het meest beïnvloed worden door deze verandering, waarbij we voortborduren op eerder geboekte successen in landen zoals Cambodja. Dit is een lange termijn verbintenis, waarbij we ons baseren op het brede scala aan vaardigheden en expertise van de vrijwilligers en medewerkers van Projects Abroad.

Raak betrokken:

  • Vertel anderen over het belang van gemeenschapsgerichte opvang: Veel mensen willen kwetsbare kinderen in ontwikkelingslanden helpen en vrijwilligerswerk in weeshuizen lijkt vaak de meest logische manier om hulp te bieden. Vertel je vrienden, familie en ieder ander die er over denkt om vrijwilligerswerk te doen in een weeshuis dat er andere manieren zijn om te helpen, vooral door projecten te steunen die gericht zijn op gemeenschapsgerichte opvang. Kijk op de website van ReThink Orphanages Network voor meer informatie.
  • Doe vrijwilligerswerk: Als je zelf direct wilt helpen, kijk dan eens naar de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk op een project dat gemeenschapsgerichte opvang ondersteunt. Projects Abroad organiseert veel verschillende soorten projecten – van sociale zorg tot microkrediet en Public Health – en er zijn verschillende manieren waarop je betrokken kunt raken en kunt helpen, ongeacht je ervaring, je opleiding of achtergrond.

Lees hier meer over de overgang van vrijwilligerswerk in weeshuizen naar gemeenschapsgerichte opvang en onze Sociale zorg projecten.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲