You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Informatie voor scholen over vrijwilligerswerk in het buitenland

Projects Abroad biedt vrijwilligerswerk aan voor iedereen vanaf 16 jaar of ouder. De meeste vrijwilligers die naar het buitenland gaan zijn jongeren en studenten. De zomervakantie en het nemen van een tussenjaar na de middelbare school of studie is voor jongeren een uitgelezen kans om ervaring op te doen in het buitenland.

informatie voor scholen over vrijwilligerswerk

Er zijn dan ook meerdere mogelijkheden voor jongeren of studenten om een bijdrage te leveren aan een vrijwilligersproject. De vrijwilligersprojecten lopen het gehele jaar door en de startdata zijn flexibel. De minimum duur van een project is over het algemeen 2, 3 of 4 weken, afhankelijk van het project en de bestemming. De vrijwilliger kan zelf bepalen hoelang hij of zij in het buitenland wilt verblijven.

Naast de vrijwilligersprojecten zijn er ook jongerenreizen tijdens de zomervakantie. Gedurende de zomermaanden juni, juli en augustus zijn er reizen van 2 en 4 weken naar vele bestemmingen gericht op verscheidene projecten. De jongerenreizen zijn beschikbaar voor iedereen tussen de 16 en 19 jaar oud. Gedurende de kerstvakantie zijn er ook groepsreizen georganiseerd, aan deze groepsreizen is geen maximum leeftijd verbonden, hier kan dan ook iedereen aan deelnemen.

Jongeren die kiezen voor een tussenjaar kunnen naast het deelnemen aan de reguliere vrijwilligersprojecten ook kiezen voor het Global Gap Wereldreis programma. Dit is een uitgebreid programma waarbij ze gedurende 8 maanden in een kleine groep internationale vrijwilligers naar 5 verschillende bestemmingen om deel te nemen aan verschillende vrijwilligersprojecten.

Voor individuele groepen van meer dan 5 personen biedt Projects Abroad ook de mogelijkheid om groepsreizen op maat te maken, bijvoorbeeld wanneer een groep leerlingen samen met hun docent samen een bijdrage willen leveren aan een project. Hiervoor wordt vaak een koppeling gemaakt naar het lesprogramma van de school.

Informatie verstrekking aan scholen

Voorlichting over vrijwilligerswerk op scholen

Door middel van voorlichting op scholen, presentaties en beroepenavonden weten we leerlingen en studenten te bereiken en kunnen we hen persoonlijk vertellen over de mogelijkheden in het buitenland. Neem gerust contact met ons op als u wilt weten wat we voor uw school kunnen betekenen.

Als er binnen de school een prikbord of mediatheek is waar u graag wat informatie voor leerlingen of studenten wilt wegleggen, vraag dan een posterpakket aan. Dit pakket bevat posters om op te hangen, een aantal brochures en leaflets die zijn afgestemd op uw leerlingen/studenten. Er zijn ook decanenmappen opgesteld waarin alle informatie over Projects Abroad en de mogelijkheden staan.

Mocht u graag een posterpakket of een decanenmap willen ontvangen neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar mail@projects-abroad.be of op het telefoonnummer 049-7799909. Daarnaast kunnen leerlingen altijd verwezen worden naar onze informatiedagen of het maken van een persoonlijke afspraak.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe projecten en leuke ontwikkelingen, schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲