You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Last minute mogelijkheden voor vrijwilligerswerk

Projects Abroad kan op korte termijn een vrijwilligersproject voor je organiseren. Hoewel we aanraden om minimaal 2 maanden aan te houden tussen je aanmelding en vertrek begrijpen wij dat dit in sommige gevallen niet mogelijk is en streven wij er naar om ook op het laatste moment een project voor je te kunnen organiseren. Als jij flexibel bent en bereid bent om snel te handelen kunnen weten wij zeker dat we wat voor jou kunnen regelen.

Last minute vrijwilligerswerk - Wat kan ik doen?

Last minute opties voor vrijwilligerswerk

Bij veel projecten is het mogelijk om je op het laatste moment aan te melden, maar dit geldt niet voor alle projecten. Zodra je zeker bent van je keuze dan raden we je aan om je zo snel mogelijk in te schrijven. Voor de een is dit één jaar van te voren en voor een ander kan dit ook tot een maand voor vertrek zijn. Vooral in de zomermaanden kunnen projecten wel eens vol raken. Vrijwilligers die zich eerder hebben aangemeld worden dan ook eerder toegelaten op een project. Vooral tijdens de drukke zomermaanden juni, juli en augustus kan er soms maar een bepaald aantal vrijwilligers deelnemen.

Sociale projecten, lesgeef projecten, sport projecten, Natuurbehoud & Milieu projecten, bouw projecten, landbouw projecten en taalcursussen zijn geschikte projecten om last minute aan deel te nemen. Andere projecten kunnen vaak ook last minute geregeld worden maar bij deze projecten heb je de meeste kans dat je snel kan worden toegelaten. Sommige projecten zijn volledig in ons eigen beheer en daarom is het makkelijker om daar last minute een vrijwilligersplek of stageplaats te regelen, zoals mensenrechten in Argentinië en Zuid-Afrika en journalistiek in Bolivia, Roemenië en Zuid-Afrika.

Voor sommige bestemmingen heb je een visum nodig. Wij helpen alle vrijwilligers bij het aanvragen van een visum, maar in sommige gevallen kan dit enkele weken of zelfs maanden duren. De visumprocedure wordt volledig bepaald door de betreffende ambassade of het consulaat, hierdoor kunnen visumaanvragen het soms lastig maken om last minute deel te nemen in bepaalde landen. (NB. Het is belangrijk pas te beginnen met je visumaanvraag als ons visum team je hier het startsein voor geeft.)

Als middelbare scholier is het makkelijk om last minute aan één van onze Jongerenreizen deel te nemen omdat deze reizen een vastgesteld programma hebben en van start gaan op vaste data. Deze reizen zijn echter zeer populair en zijn vaak snel volgeboekt, dus niet alle jongerenreizen en data zijn last minute beschikbaar. Dit geldt ook voor de volwassenenreizen en de groepsreizen in de Kerstvakantie voor alle leeftijden.

Last minute Vrijwilligerswerk - Waar moet ik beginnen?

Last minute vrijwilligerswerk natuurbehoud

Als je al weet aan welk project en in welke bestemming je wilt deelnemen dan kun je jezelf online aanmelden. We vragen je bij je aanmelding om een aanbetaling te doen om je deelname te bevestigen. Nadat de aanbetaling bij ons is binnengekomen is jouw aanmelding pas definitief en gaan onze lokale collega’s in jouw gekozen bestemming beoordelen of je geaccepteerd kunt worden. Zoals je zult begrijpen hebben zij het beste zicht op de planning en bezetting en is het dus belangrijk dat jouw last minute aanmelding snel aan hen wordt voorgelegd. Doe dus zo snel mogelijk na je inschrijving ook jouw aanbetaling zodat we verder kunnen met het aanmeldproces. We doen niks met aanmeldingen waarvan we nog geen aanbetaling hebben ontvangen, ook niet als het last minute is.

Als je graat op korte termijn wilt vertrekken of als je twijfelt tussen een aantal projecten of bestemmingen neem dan contact met ons op zodat wij alle informatie over de projecten en de landen met jou door kunnen spreken.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲