You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Wereldwijd nieuws

Projects Abroad is als organisatie altijd in beweging. Van het uitbreiden van onze ruim 140 verschillende vrijwilligersprojecten tot aanbieden van nieuwe wereldwijde bestemmingen. Ben jij benieuwd naar al het nieuws hierover? Lees dan onze wereldwijde nieuwsberichten om van de laatste nieuwtjes op de hoogte te zijn!

Nieuws uit 2017


2018 | 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004

08/11/2017
Projects Abroad zet zich in voor een toekomst zonder weeshuizen

Projects Abroad heeft besloten dat vrijwilligerswerk projecten die gericht zijn op kinderopvang vanaf januari 2018 niet langer in weeshuizen en andere residentiële opvangcentra plaats zullen vinden, maar te richten op gemeenschapsgerichte opvang. We zijn trots om aan te kunnen kondigen dat we hierbij zullen samenwerken met ReThink Orphanages om duurzame alternatieven te ontwikkelen voor weeshuizen en residentiële zorgcentra voor kinderen. 

01/11/2017
Van verpleegkunde in Ghana tot verloskunde in Maastricht

Rachèl wilde altijd al vrijwilligerswerk doen in het buitenland en toen ze tijdens haar verpleegkunde opleiding aan het Albeda College de mogelijkheid kreeg om haar stage in het buitenland te lopen, liet ze zich dit geen twee keer zeggen. Ze liep 4 maanden mee in een ziekenhuis in Ghana en deed waardevolle praktijkervaring op. Inmiddels studeert ze verloskunde. Wij waren benieuwd wat haar buitenlandstage voor haar persoonlijk en voor haar carrière in de gezondheidszorg heeft betekend.

18/10/2017
FAQ - Wat is dat precies, een medical outreach?

Miljoenen mensen ter wereld hebben zeer beperkte toegang tot gezondheidszorg. Daarom organiseren we in veel landen waar we werken ‘medical outreaches’ naar kansarme gemeenschappen. Als je een medische stage loopt in het buitenland is de kans groot dat je deelneemt aan deze outreaches. Maar wat doe je dan precies? We hebben de belangrijkste vragen en antwoorden op een rijtje gezet. 

05/10/2017
Succesvolle samenwerking met lokale organisatie voor bescherming zeeschildpadden in Mexico

Het Zeeschildpadden & Kustgebied Natuurbehoud project van Projects Abroad in Mexico viert de eerste verjaardag van het nieuwe samenwerkingsverband met El Tortugario de Cuyutlan. Dit centrum zet zich in voor de bescherming van zeeschildpadden en de lokale riviermonding en richt zich voornamelijk op onderzoek en voorlichting over natuurbehoud in lokale gemeenschappen.

21/09/2017
Anne is klaar voor haar Global Gap Wereldreis!

De Global Gap Wereldreis 2017/2018 gaat bijna beginnen! Dit jaar nemen maar liefst 22 vrijwilligers uit o.a. Canada, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk én Nederland deel aan deze 8 maanden durende wereldreis met vrijwilligerswerk. Anne (17) is één van de deelnemers. Voor ze in het vliegtuig stapt naar Ghana, de eerste bestemming, vroegen we haar naar haar verwachtingen én wat er sowieso in haar koffer gaat.

08/09/2017
Natuurbehoud vrijwilligers in Belize beperken de uitheemse koraalduivel

Van november 2016 tot juli 2017 zijn meer dan 1000 koraalduivels (lionfish) gevangen en gedood door vrijwilligers op het Natuurbehoud & Milieu project in Belize, gedurende de duiken die zij maakten in de beschermde wateren nabij Placencia. Deze ongebruikelijke methode van natuurbehoud is onderdeel van een doorlopend, wereldwijd initiatief om het probleem rond de invasie van de uitheemse koraalduivel, welke een grote bedreiging vormt voor de inheemse vispopulatie, te tackelen.  

14/08/2017
Projects Abroad: 25 jaar jong en 100.000 vrijwilligers sterk

Projects Abroad viert de 25ste verjaardag van de organisatie en het feit dat meer dan 100 duizend vrijwilligers in het buitenland een positief verschil hebben weten te maken.

01/08/2017
Vrijwilligers jongerenreizen maken een blijvend verschil deze zomer

In juli hebben maar liefst 1560 jongeren van over de hele wereld hun zomervakantie gebruikt om vrijwilligerswerk te doen met Projects Abroad. Dankzij dit enorme aantal vrijwilligers kunnen we grote vooruitgang maken ten aanzien van onze doelen. De eerste uitkomsten van de inzet van onze jongerenreizen zijn bijzonder positief.

10/07/2017
“Ik ben zo sterk als de vrijwilligers die ik bij mij heb” - Ontmoet de vrouw die strijdt voor gratis juridisch advies in townships Kaapstad

Het Projects Abroad Human Rights Office in Zuid-Afrika gaf in 2016 meer dan 25 duizend uur gratis juridisch advies aan bewoners van townships in Kaapstad, Zuid-Afrika. We spraken met de projectmanager, Maria Mulindi, over deze prestatie. 

30/05/2017
Nieuw mensenrechten project in Bolivia focust op vrouwenrechten

Het nieuwe mensenrechten project in Bolivia richt zich op de strijd tegen mensenhandel en het helpen van vrouwen die te maken hebben met geweld en misbruik. 

16/05/2017
Nieuwe financieringsmogelijkheden voor ondernemers in Cape Coast, Ghana

Het microkrediet project in Ghana ondersteunt nu ondernemers in een lepra kamp en een visserijgemeenschap in Cape Coast.

20/03/2017
Grote vraag naar lerarentraining in Peru

De jaarlijkse lerarentraining van Projects Abroad in Peru, georganiseerd in samenspraak met het Peruaanse Ministerie van Onderwijs, wordt steeds populairder. In januari waren er maar liefst 700 aanmeldingen, 300 meer dan vorig jaar. 

02/03/2017
Projects Abroad neemt de leiding in haaienbescherming Fiji

Jaarlijks sterven meer dan een miljoen haaien als gevolg van overbevissing, vervuiling en verlies van woongebied. Mariene-ecosystemen lopen het risico om uit balans te raken als het aantal haaien blijft dalen. Een verminderd aantal haaien kan leiden tot een toename van middelgrote roofvissen, die vervolgens het aantal planteneters kan uitroeien. Dit brengt ook schade toe aan koraalrif, omdat algen dan ongehinderd kunnen groeien. Degene die vooral last zullen hebben van deze veranderingen zijn de lokale gemeenschappen die sterk afhankelijk zijn van de oceaan voor inkomsten en voedsel. 

09/02/2017
Global Gap Wereldreis - Interview Mandy Jorna

Een tussenjaar nemen na je eindexamen wordt steeds populairder, maar hoe vul je zo'n jaar in? Tien jongeren uit de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Nederland nemen deel aan de Global Gap Wereldreis. In 32 weken reizen zij naar Ghana, Zuid-Afrika, Peru, Nepal en Thailand om vrijwilligerswerk te doen. Tijdens de winterbreak spraken we met Mandy Jorna (18), één van de Nederlandse deelnemers. Zij vertelde enthousiast over haar belevenissen. 

24/01/2017
Partnerorganisatie Projects Abroad breidt faciliteiten uit in migrantenopvang in Mexico

FM4 Paso Libre, een partnerorganisatie van Projects Abroad op het Internationale ontwikkelingsproject in Guadalajara, Mexico, heeft de nieuwe slaapzaal in hun opvangcentrum voor migranten feestelijk geopend. In het weekend voorafgaand aan de opening hebben vrijwilligers van Projects Abroad de ruimte waar de slaapzalen zijn gebouwd schoongemaakt. Het opvangcentrum zal tijdelijk onderdak bieden aan zo’n 100 bewoners. Dit is een uitbreiding van de huidige services die FM4 migranten aanbiedt, bestaande uit een soepkeuken met twee maaltijden per dag, juridisch advies, psychologische begeleiding en medische assistentie.

Bel ons:
+32 (0) 38081112
Agenda informatiedagen

Volg de RSS feed

Projects Abroad News Feed

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲