You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

De impact van Projects Abroad

Mensen vragen zich soms af wat de impact is van één vrijwilliger. In eerste instantie is het soms moeilijk te meten wat het verschil is dat een vrijwilliger in slechts enkele weken kan maken. Maar wanneer duizenden mensen een klein beetje van hun tijd doneren om een bijdrage te leveren aan dezelfde langetermijn doelen, kunnen we een geweldige vooruitgang boeken.

We begrijpen dat met korte termijn vrijwilligerswerk het de verantwoordelijkheid is van de organisatie om ondersteuning en middelen te bieden. Projects Abroad vrijwilligers werken soms met de meest kwetsbare groepen ter wereld en daarom nemen we deze verantwoordelijkheid zeer serieus. We zijn trots dat we de structuur kunnen bieden, die vrijwilligers nodig hebben om verandering te brengen binnen gemeenschappen en op een betekenisvolle manier de wereld te ontdekken.

Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland is een goede daad en biedt een mogelijkheid tot zelfreflectie. De bereidheid om uit je comfort zone te stappen om te helpen en te leren van anderen is geen geringe prestatie. We vinden het fantastisch om mensen van over de hele wereld, die klaar zijn voor een avontuur en staan te popelen om een verschil te maken, bij elkaar te brengen.

Global Impact report

De impact van Projects Abroad vrijwilligers kan niet worden samengevat in enkele woorden en voorbeelden, daarom hebben we een gedetailleerd Global Impact Report opgesteld over de vele bijzondere prestaties binnen onze projecten en bestemmingen in 2016.

Projects Abroad Global Impact Database

De Global Impact Database is een hulpmiddel dat wordt ingezet om de voortgang en het succes bij te houden van het werk dat onze vrijwilligers doen. Het helpt ons ook te bepalen of we ons richten op de juiste behoeften binnen de gemeenschappen waarin we werken, waar de gemeenschappen op de lange termijn het meeste baat bij hebben en hoe wij onze middelen het beste kunnen inzetten op onze projecten. Lees meer over de doelstellingen van de Global Impact Database en hoe deze wordt gebruikt.

Jongerenreizen Impact Report

Elk jaar nemen duizenden vrijwilligers tussen de 15 en 18 jaar tijdens hun zomervakantie deel aan een jongerenreis. Tijdens deze 2,3 of 4-weekse vrijwilligersprojecten helpen zij om een positief verschil te maken, lange termijndoelen te behalen en een duurzame impact te hebben op de gemeenschappen waarin zij werken. In het Jongerenreizen Impact Report 2018 lees je meer over wat zij afgelopen jaar bereikt hebben.

Lees hier het Jongerenreizen Impact Report 2016.

Lees hier het Jongerenreizen Impact Report 2017.

Onze sociale impact

In Tanzania nemen vrouwen deel aan een workshop over vrouwenrechten van het Projects Abroad Human Right Office

Honderden van onze projecten wereldwijd richten zich op het sociale welzijn van de gemeenschappen die we dienen. Onze vrijwilligers kunnen helpen bij het assisteren van lokale onderwijzers, die te kampen hebben met overvolle klassen en een gebrek aan middelen, of zorgcentra voorzien van de juiste hulpmiddelen om de ontwikkeling van jonge kinderen te stimuleren en te monitoren.

We hebben management plannen opgesteld voor o.a. onze lesgeef en sociale projecten. Deze helpen de medewerkers en vrijwilligers om de vooruitgang te meten van elk project, zodat we zeker weten dat we onze langetermijndoelen bereiken. Sinds 2015 maken we gebruik van een ‘Care Database’, die vrijwilligers in staat stelt om de ontwikkeling van de kinderen bij te houden, zodat de medewerkers en toekomstige vrijwilligers snel kunnen zien waar extra hulp nodig is.

Onze vrijwilligers werken hard om de geletterdheid van kinderen te laten toenemen bij onze projecten wereldwijd, leiden medical outreach projecten om basis gezondheidszorg te bieden aan hen die in nood verkeren en werken samen met partnerorganisaties om zorg te bieden aan gehandicapten. Projects Abroad financiert eveneens vier Mensenrechten kantoren in vier verschillende landen. Vrijwilligers helpen hier bij het vechten voor de rechten van vrouwen, kinderen en gedetineerden.

Onze impact op het milieu

Vrijwilligers op Natuurbehoud project in Ecuador in bomenkwekerij

Onze natuurbehoud projecten over de hele wereld monitoren duizenden diersoorten in oceanen, regenwouden, bergen en nationale parken. We zijn in staat om wildlife met discrete middelen te observeren via o.a. cameravallen, onderwater camera’s en weerstations. Onze projecten verzamelen een ongelooflijke hoeveelheid data over het milieu, verdeeld over diverse ecosystemen. De expertise van onze professionele natuurbehoud medewerkers levert informatie op voor onze Conservation Management Plans en stelt ons in staat om door te gaan met het verzamelen van waardevolle data.

Vervuiling veroorzaakt door mensen vormt een grote bedreiging voor duizenden diersoorten. Op onze marine natuurbehoud projecten nemen vrijwilliger met grote regelmaat deel aan beach clean ups en ruimen ze grote hoeveelheden afval op van de kustlijn en onderwater. In 2017 verzamelden we 13.1 ton afval. Dergelijke milieubedreigingen kunnen onomkeerbare schade toebrengen aan fragiele ecosystemen.

Onze professionele natuurbeschermers zijn bijzonder toegewijd om de balans te herstellen en te beschermen van kwetsbare flora en fauna. Van het planten van 38 duizend mangrove zaadjes in Fiji, tot het beschermen en loslaten van schildpadden in Mexico en Peru en de strijd tegen stroperij door het verwijderen van meer dan 1800 strikken in Botswana en Kenia, onze vrijwilligers maken echt een verschil en samen vormen we een voorbeeld voor andere organisaties en natuurbeschermingscentra in de wereld.

Een ander onderdeel van onze natuurbehoud werkzaamheden is het voorlichten van de gemeenschappen. Onze vrijwilligers leiden workshops op scholen en gemeenschapscentra om het bewustzijn te vergroten over de gevaren van vervuiling en moedigen duurzame technieken en actieve betrokkenheid van lokale gemeenschappen aan.

Onze economische impact

In Vietnam helpt een vrijwilliger bij de verkoop van goederen op een markt in Hanoi

We hebben veel projecten over de hele wereld die de economische positie van gemeenschappen en mensen in nood helpen verbeteren. Met dank aan de continue ondersteuning van onze vrijwilligers zijn we in staat om middelen aan te bieden aan onze projecten over de hele wereld en de economische groei en activiteit van de kansarme gemeenschappen die we bijstaan te vergroten.

Met onze Microkrediet projecten trainen onze vrijwilligers deelnemers op het gebied van boekhouding, marketing en het beheer van begrotingen. In 2017 konden we 221 bedrijfseigenaars leningen geven in het opzetten van een kleine onderneming. Deze leningen hebben ervoor gezorgd dat de eigenaren van kleine ondernemingen in ontwikkelingslanden konden ontsnappen aan barre werkomstandigheden, onafhankelijk konden worden en bestaande ondernemingen konden laten groeien in een omgeving waar het lastig is om leningen of financiële ondersteuning te krijgen.

Ook de bouwprojecten maken - op allerlei verschillende manieren - een verschil. Zo zijn er sinds de verwoestende aardbeving in Nepal in juni 2015 al 8 scholen herbouwd, met totaal 96 nieuwe klaslokalen. Zo kunnen de kinderen in de Kathmandu Valley weer terug naar school. Zo is er het verhaal van Fatuma, 30 en moeder van 3 kinderen in Tanzania. Haar man lijdt aan diabetes en werd hierdoor blind. Hij heeft behoefte aan  medische zorg maar het gezin kan dit niet veroorloven. Een lening van Projects Abroad kon Fatuma helpen om haar eigen zaak op te zetten en in een groter huis intrekken met de hulp van onze vrijwilligers. Een heel vrijgevige vrijwilliger doneerde een stuk land met een nieuw huis aan het gezin. In Costa Rica hebben we geholpen bij de bouw van een biovergister, de eerste in een nationaal natuurreservaat in Zuid-Amerika! Dankzij deze vergister kan er methaangas worden gecreëerd dat o.a. wordt gebruik voor koken. 

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲