You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Veiligheid & Begeleiding

De ondersteuning vanuit Projects Abroad is gericht op jouw veiligheid en begeleiding. Dit is een belangrijk onderdeel van wat Projects Abroad jou biedt. Jouw veiligheid heeft onze prioriteit. Daarom zijn er verschillende procedures en systemen die de nodige ondersteuning bieden zodat jij met een gerust gevoel aan je project kunt beginnen en een waardevolle bijdrage kunt leveren.

Veiligheid in de bestemmingen

Jouw veiligheid in het buitenland is voor ons heel belangrijk. We laten vrijwilligers alleen afreizen naar gebieden die veilig en politiek stabiel zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaat het project niet door. We houden de veiligheidsadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken (en vergelijkbare organisatie in het buitenland) nauwlettend in de gaten. Natuurlijk kunnen we ook vertrouwen op onze eigen lokale medewerkers in elk van de bestemmingen. Zij wonen en werken daar zelf en kennen de omgeving heel goed.

Informatie en advies tijdens oriëntatie

Je voelt je vaak een stuk prettiger wanneer je naar een land en project gaat waar je goed past. Daarom helpen we je graag met oriënteren en geven we je informatie en advies zodat je de juiste keuze kunt maken. Via onder andere onze website, telefoon, e-mail en informatiedagen staan we je graag te woord.

Ondersteuning voor vertrek

Wanneer je bent geaccepteerd als vrijwilliger voor jouw project, helpen we je verder met alle voorbereidingen zodat je met een gerust gevoel kunt starten. Je krijgt een persoonlijke MyProjectsAbroad website met informatie over project, accommodatie, verzekering, instructies voor een visum aanvraag, een paklijst, cultureel advies voor jouw land en nog veel meer. Onze ervaren Volunteer Advisor van jouw bestemming neemt contact met je op en zal jou helpen met advies en antwoorden op de vragen die je hebt.

Lokale medewerkers en kantoren

In elk land waar wij actief zijn, beschikt Projects Abroad over minstens één kantoor met vaste medewerkers die bij ons in dienst zijn. Onze vaste teams organiseren jouw project en je verblijf volgens strikte regels die een optimale kwaliteit nastreven. Tijdens jouw verblijf kun jij je altijd bij hen terecht; voor adviezen en praktische informatie staan ze voor je klaar, maar ook in geval van nood kun je op hen rekenen.

Gezondheid en verzekeringen (voor vrijwilligers van 65 jaar en jonger)

Al onze vrijwilligers worden door onze uitgebreide ziektekosten- en reisverzekering gedekt. Wanneer een vrijwilliger ziek wordt, staan onze lokale collega’s uiteraard klaar om te helpen. Zij gaan bijvoorbeeld mee naar een dokter en zorgen ervoor de je goed wordt verzorgd bij je gastgezin. Voordat je vertrekt is het natuurlijk belangrijk om je te laten informeren over de aanbevolen vaccinaties en gezondheid op reis.

Helaas biedt de verzekering alleen dekking aan vrijwilligers 65 jaar en jonger. Vrijwilligers die 66 jaar of ouder zijn, zullen een alternatieve ziektekosten- en reisverzekering moeten afsluiten. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Ontvangst bij aankomst in je bestemming

Wanneer je aankomt in jouw bestemming, word je opgehaald op het vliegveld. In de meeste gevallen wordt je opgehaald door een medewerker van Projects Abroad die op je staat te wachten op het vliegveld. In een enkel geval wordt je opgehaald door een van onze vaste taxichauffeurs. Vervolgens geven we je een uitgebreide introductie in je nieuwe woon- en werkomgeving. Aan het einde van je verblijf, brengen we je ook weer terug naar het vliegveld, tenzij je na je project nog zelfstandig gaat reizen.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲