You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Wat maakt ons bijzonder?

We zijn ons ervan bewust dat Projects Abroad niet de enige is die vrijwilligerswerk organiseert in het buitenland. Daarom leggen we je graag uit wat Projects Abroad zo bijzonder maakt. We hopen dat alle informatie op deze website de keuze voor een waardevolle reis een beetje gemakkelijker maakt.

Jarenlange ervaring

Projects Abroad heeft sinds zijn oprichting in 1992 al meer dan 115.000 vrijwilligers naar al onze bestemmingen uitgezonden. Sindsdien hebben we een wereldwijd netwerk ontwikkeld van vrijwilligers, ervaren medewerkers en partnerorganisaties. Door onze jarenlange ervaring kunnen we goede georganiseerde projecten opzetten en onderhouden in de landen waar wij actief zijn.

Flexibiliteit & Variatie

Projects Abroad heeft veel verschillende projecten in meer dan 25 wereldwijde bestemmingen, zowel voor vrijwilligers met als zonder ervaring. Je kunt helemaal zelf kiezen waar, wanneer en hoe lang je wilt deelnemen aan een project. De projecten zijn over het algemeen beschikbaar vanaf 2, 3 of 4 weken en je kunt zelf je startdata en verblijfsduur bepalen. Daarnaast is het ook mogelijk om projecten of bestemmingen te combineren. Wij bieden de nodige flexibiliteit en variatie zodat je op een project geplaatst kan worden dat past bij jouw beschikbaarheid, interesses en vaardigheden.

Waardevolle projecten

Welk project je ook kiest, je kunt hoe dan ook een blijvende impact maken en zelf waardevolle ervaring opdoen. Onze projecten zijn opgezet met als doel van toegevoegde waarde te zijn voor zowel onze vrijwilligers als voor de lokale gemeenschap en de projectpartners waarmee we werken. Om waardevolle projecten te kunnen voorzien, werken we aan de hand van specifieke doelstellingen om de vorderingen en de impact op het project te kunnen opvolgen en evalueren.  Op deze  manier streven we naar waardevolle en duurzame projecten, zowel op korte als lange termijn.

Veiligheid & Begeleiding

Omdat we het belangrijk vinden dat je met een veilig en vertrouwd gevoel op reis gaat, hebben we specifiek voor een werkwijze gekozen waarbij we jou zowel vooraf als tijdens je project uitgebreid begeleiden. Vooraf helpen we je met de voorbereidingen zodat je goed weet wat je te wachten staat. Een goed begin is natuurlijk het halve werk! Doordat we lokaal in al onze bestemmingen een eigen Projects Abroad kantoor hebben, met eigen medewerkers, kunnen we vrijwilligers voorzien van de nodige steun en begeleiding ter plaatse. Onze lokale medewerkers overzien de projecten en zijn in noodgevallen 24/7 bereikbaar voor onze vrijwilligers.

Onze impact

Het belangrijkste doel van Projects Abroad is om een positieve impact te maken in de gemeenschappen waar wij werken door onze projecten en vrijwilligers. De menselijke impact die we maken richt zich niet alleen op de projecten zelf, maar ook  op de vrijwilligers, gastgezinnen, partnerorganisaties en ons eigen personeel. Zo werken we aan zinvolle  projecten èn culturele uitwisseling wat voor meer wederzijds begrip en een verrijkende ervaring zorgt. Naast de menselijke impact werken we ook aan een positieve impact op natuur en milieu via de projecten die gericht zijn op dier- en natuurbehoud. Bovendien heeft alles wat Projects Abroad en de vrijwilligers doen ook een positieve impact op de lokale economie overal waar we werken. Denk hierbij aan lokale chauffeurs en taaldocenten die we inzetten en het geld dat vrijwilligers in hun vrije tijd uitgeven.

Netwerk van internationale vrijwilligers

De meeste vrijwilligers starten hun uitdaging alleen, maar eenmaal in de bestemming van hun project vormen ze snel een onderdeel van een uniek netwerk van internationale vrijwilligers. Het contact tussen vrijwilliger begint voor vertrek vaak al digitaal. In de landen zelf zie je snel nieuwe vriendschappen ontstaan, ongeacht leeftijd en nationaliteit. Samen aan een waardevol project werken in een ‘vreemd’ land schept dan ook makkelijk een band. In de avonden en weekenden zoek je elkaar op om ervaringen te delen en leuke uitstapjes te ondernemen. Zelfs als je weer thuis bent zal merken dat je met veel van je nieuwe vrienden in contact blijft. Voor je het weet heb je bezoek uit Canada, Italië, Japan of logeer je tijdens je volgende reis zelf bij iemand in Australië, Duitsland of Amerika.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲