You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Bouw projecten in het buitenland

Overzicht

Als je vrijwilligerswerk doet op het gebied van bouwen in het buitenland, dan kun je helpen bij het bouwen van o.a. speelplaatsen of scholen.

Projects Abroad biedt in verschillende bestemmingen bouwprojecten aan waarbij het bouwen van huizen en scholen centraal staat. Daarnaast kun je ook betrokken worden bij de wederopbouw van verwoeste of vervallen gebieden. In ontwikkelingslanden ontbreekt het in arme gemeenschappen veelal aan goede woonvoorzieningen en schoolgebouwen. Door praktische hulp te bieden, bouw je als vrijwilliger mee aan verbetering van de leefomstandigheden. Ook de lokale bevolking zet zich hier graag voor in. Het samen aan het werk gaan, zorgt tegelijkertijd ook voor een culturele onderdompeling en dat maakt dit type vrijwilligerswerk zo bijzonder!

Klik hier om direct naar de mogelijke bestemmingen voor bouwen te gaan

Werkzaamheden voor vrijwilligers op bouw projecten

Als vrijwilliger werk je aan allerlei verschillende werkzaamheden mee; van het schilderen van muren tot het maken van bakstenen. Voor de bouw van een nieuw huis is ongeveer één maand nodig. Naast de kluswerkzaamheden aan de huizen wordt er ook regelmatig gewerkt aan het opknappen van klaslokalen in lokale schooltjes en het aanleggen van watervoorzieningen. Op deze manier raak je nog meer betrokken bij het leven van de lokale bevolking.

Als vrijwilliger zul je al snel genoeg merken dat er een groot verschil zit tussen de bouw in ontwikkelingslanden en in westerse landen; de materialen zijn eenvoudiger en de werkroosters variëren vanwege een warm of regenachtig klimaat. Vrijwilligerswerk in de bouw is een intensieve vorm van hulp verlenen, waardoor het wel belangrijk is dat je lichamelijk fit bent. Daarbij is een flexibele houding en bereidheid om op elk gewenst moment te helpen onmisbaar om van dit avontuur te kunnen genieten.

Met of zonder ervaring helpen bouwen

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze bouw projecten. Wanneer het jouw wens is om op een praktische manier te helpen in het buitenland, dan bieden wij je de kans om, met en zonder ervaring, huizen en scholen te bouwen. Hiervoor is het wel belangrijk dat je enthousiast bent, over doorzettingsvermogen beschikt en niet bang bent om je handen uit de mouwen te steken.

Ervaring in de bouw is dus geen vereiste om deel te kunnen nemen. Mocht je wel al over bepaalde vakkennis beschikken, dan kan je deze uiteraard inzetten om de lokale bevolking te helpen!

Bouw stages in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar buitenlandse stage op het gebied van bouw? Klik dank op stage of afstuderen voor meer informatie!

Bouw projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲