You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk op een verpleegkunde project in Ghana

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Cape Coast en Dodowa
  • Type projecten: Verpleegkunde
  • Jouw rol binnen dit project: De verantwoordelijkheden die je krijgt, zullen afhangen van je jouw medische kennis en ervaring als ook van je enthousiasme en inspanning die je toont aan het lokale personeel. Hiernaast kan regelmatig deelnemen aan Medical Outreaches waarbij je afreist naar gemeenschappen in afgelegen dorpen waar je kinderen en volwassen voorziet van medische checks
  • Accommodatie: Bij een gastgezin
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 2 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder

Als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Ghana krijg je de kans om te leren over verschillende medische aandoeningen die je normaal gesproken niet snel in Nederland of België tegenkomt. Je ontwikkelt specifieke vaardigheden die je nodig hebt als verpleegkundige en werkt mee in een ziekenhuisomgeving die ongetwijfeld verschilt met wat je thuis gewend bent. Het zal een uitdagende maar waardevolle ervaring zijn.

Werkzaamheden als vrijwilliger op het verpleegkunde project in Ghana

Vrijwilligerswerk verpleegkunde project in Ghana

De verpleegkunde projecten vinden plaats in de levendige stad Cape Coast of in Dodowa, waar je aan de slag gaat in het regionaal ziekenhuis.

Wanneer je aankomt in Ghana word je voorgesteld aan de Projects Abroad coördinator en je supervisor binnen het ziekenhuis. Samen bespreken jullie het werkschema en afhankelijk van jouw kennis, ervaring en interesses worden jouw werkzaamheden vastgelegd. Vrijwilligers kunnen meewerken op verschillende afdelingen van het ziekenhuis. Hieronder horen de spoedafdeling, de kinderafdeling, de verloskunde afdeling en de chirurgie afdeling.

Medische outreach in Ghana

In Ghana hebben vrijwilligers de mogelijkheid om deel te nemen aan medische outreach programma’s. Bij deze programma’s ga je met een groep vrijwilligers onder begeleiding van lokale artsen naar dorpen, gemeenschappen of dagopvangcentra in de omgeving om wondjes te verzorgen of basis medische controles uit te voeren. Wil jij je hier graag full time mee bezig houden, dan is dit mogelijk bij het Public Health project in Dodowa, in de buitenwijken van Accra.

Wil jij je graag inzetten voor patiënten met HIV/AIDS, dan kun je deelnemen aan het speciale HIV / AIDS project, in samenwerking met een ziekenhuis in Accra. Hier zet je je in om bewustwording te creëren rond de risico’s van besmetting door het geven van voorlichtingen. Je komt ook in contact met patiënten in de gemeenschap en helpt hen deze diagnose te aanvaarden.

Lees meer gedetailleerde informatie over de doelstellingen van onze projecten in het Ghana Medicine & Healthcare Management Plan.

Als je nog geen medische ervaring hebt, werk je in het ziekenhuis in Dodowa. Hier zijn veel begeleiders aanwezig met wie je kunt meekijken. Vrijwilligers die al een diploma op zak hebben, werken in een ziekenhuis in Cape Coast. Als je al wel ervaringg hebt maar nog niet je opleiding hebt afgerond, kun je kiezen tussen deze twee locaties. Vrijwilligerservaring De ervaring van Miranda Huurman op het Verpleegkunde project in Ghana
Miranda Huurman
ls ik terugkijk op deze periode ben ik erg blij dat ik uiteindelijk de knoop heb doorgehakt, want dit had ik voor geen goud willen missen! Voordat ik vertrok zei een ex-collega nog: “Let op mijn woorden, dit wordt de mooiste tijd van jouw leven”. En hij had helemaal gelijk! Lees meer...

Jouw verblijf in Ghana

Als vrijwilliger in Ghana verblijf je bij een lokaal gastgezin in de buurt van je project. Het gastgezin heet je welkom in hun huis en laat je kennis maken met de Ghanese cultuur.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Als jij een gekwalificeerde verpleegkundige bent kun jij als professional in Ghana aan de slag. Lees meer over vrijwilligerswerk als gekwalificeerde verpleegkundige in Ghana.

Ghana Medicine & Healthcare Management Plan Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲