You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Groepsreis kerstvakantie Bouw project in Nepal

Overzicht

Tijdens de kerstvakantie kun je als vrijwilliger meewerken aan de wederopbouw na de aardbeving in Nepal, tijdens een groepsreis voor alle leeftijden. Dit is de ideale manier om betrokken te raken bij de lokale bevolking van dit prachtige land en je kerstvakantie nuttig te besteden. Het is voor iedereen vanaf 16 jaar mogelijk om aan dit project deel te nemen, je werkt samen met vrijwilligers van over de hele wereld en gaat een waardevolle periode tegemoet.

Datum voor de groepsreis naar Nepal tijdens de kerstvakantie

Binnenkort nieuwe data verwacht!

Vrijwilligerswerk tijdens de bouw kerstreis in Nepal

Vrijwilligers op het wederopbouw project in Nepal

Na de verwoestende aardbeving in april 2015 zijn onze vrijwilligers gestart met de bouw in Kathmandu op het bouw project. Meer dan 24.000 klaslokalen werden vernietigd of beschadigd tijdens de aardbeving. Daarom is er een grote nood aan alternatieve klaslokalen voor de kinderen.

Tijdens deze groepsreis tijdens de kerstvakantie draag je bij aan waardevol vrijwilligerswerk waarbij je de lokale bevolking helpt met de wederopbouw van scholen. Samen bouw je mee aan een alternatieve leeromgeving voor de kinderen, zodat zij hun scholing kunnen verder zetten. Om aan dit project te kunnen deelnemen hoef je geen specifieke ervaring te hebben, maar je moet wel in goede fysieke gezondheid verkeren. Dit project is beschikbaar voor vrijwilligers vanaf 16 jaar.

Vrijwilligers werken onder toezicht van een burgerlijk ingenieur en een ervaren metselaar. Tijdens het project zal een lokale medewerker aanwezig zijn als vertaler aangezien de metselaar geen Engels spreekt. Als vrijwilliger help je bij het mixen van cement, graven van grachten en verven.

Internationale groep vrijwilligers

Eén van de leukste dingen aan onze groepsreizen is dat je met andere internationale vrijwilligers van alle leeftijden zal gaan samenwerken en samenwonen. Zo heb je 2 weken lang mede-vrijwilligers om je heen, die net zo enthousiast en gedreven zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen het bouw project in Nepal als jij!

Verblijf in Nepal

Tijdens je verblijf in Nepal zal je veel leren over de cultuur en zal je onderdeel uitmaken van een hechte gemeenschap. Je zult samen met de andere vrijwilligers verblijven in hotel waar je ’s avonds en in het weekend ook sociale en culturele activiteiten mee zal doen.

Weekendactiviteiten tijdens kerstreis in Nepal

De 2-weekse groepsreis is opgezet met een dagprogramma voor vrijwilligerswerk en in de avonden en weekenden zullen er ook activiteiten georganiseerd worden door onze lokale medewerkers, zodat je meer van de cultuur en het land zal kunnen zien. Zo zal je een uitstap maken naar Pokhara, het eerste nationale park in Nepal, dat ook op de Werelderfgoed lijst van UNESCO staat. De kerstdagen en Oud & Nieuw vier je samen met de andere vrijwilligers en de lokale medewerkers van Projects Abroad.

Begeleiding

Al onze groepsreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier.

Jij kunt eventueel ook wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die eerder met ons zijn mee geweest voor vrijwilligerswerk en alles al hebben meegemaakt, zo heb je wellicht nog een beter beeld over wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Liever geen groepsreis of niet beschikbaar in de kerstvakantie?

Als je liever niet in een groep wilt reizen of als je de voorkeur hebt om op andere data naar Nepal te gaan dan is het ook mogelijk om deel te nemen aan het reguliere Bouw project in Nepal. In dat geval neem je deel als individuele vrijwilliger en kun je zelf je startdatum en de duur van je verblijf kiezen.

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲