You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Jongerenreis Geneeskunde project in Tanzania

Overzicht
Project overzicht

2
weken
 • zondag 21 juni 2020 t/m zaterdag 4 juli 2020
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 18 juli 2020
 • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 1 augustus 2020
 • zondag 2 augustus 2020 t/m zaterdag 15 augustus 2020
3
weken
 • zondag 5 juli 2020 t/m zaterdag 25 juli 2020
4
weken
 • zondag 19 juli 2020 t/m zaterdag 15 augustus 2020

 • Waar: Arusha
 • Type projecten: Geneeskunde
 • Jouw rol: Het vrijwilligerswerk wat jij deze zomer gaat doen vindt plaats in een groot ziekenhuis en tussen de lokale Masaai bevolking. Onder begeleiding van ervaren artsen biedt je een helpende hand in een groot ziekenhuis. Daarnaast naam je ook deel aan medical outreaches naar afgelegen gebieden, waar je onder andere helpt bij het bieden van gezondheidszorg aan de Maassai bevolking.
 • Accommodatie: Gastgezin
 • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrijetijdsactiviteiten
 • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 15-18 jaar oud

Vrijwilligerswerk binnen de gezondheidszorg van Tanzania

Kies jij ervoor om deze zomer mee te gaan met ons geneeskunde project in Tanzania, dan staat jou een bijzondere reis te wachten. Samen met andere vrijwilligers reis je af naar de stad Arusha waar je alles zult leren over de gezondheidszorg in Tanzania. Onder begeleiding van ervaren artsen ga jij deze zomer aan de slag. Tijdens deze 2 of 4 weken, maak je als vrijwilliger kennis met de medische wereld en leer je de lokale cultuur kennen.

Het vrijwilligerswerk wat jij deze zomer gaat doen vindt plaats in een groot ziekenhuis en tussen de lokale Masaai bevolking. Onder begeleiding van ervaren artsen biedt je een helpende hand in een groot ziekenhuis in Arusha. Je kunt erg veel leren van de artsen en je hulp is meer dan welkom.

Daarnaast neem je deel aan medical outreaches, waarbij je samen met de artsen en andere vrijwilligers patiënten binnen de Masaai bevolking gaat behandelen, zoals het verzorgen van wondjes waardoor de mensen geen ontsteking op zullen lopen.

Wat deze reis compleet maakt is de mogelijkheid voor jou om medische workshops bij te wonen en je te verdiepen in de gezondheidsproblemen van Tanzania. Door de jaren heen heeft het land geprobeerd de jongeren meer te waarschuwen en te leren over de noodzaak van HIV en tropische ziekten. Samen met de andere vrijwilligers ga je op bezoek bij lokale dagopvangcentra en organiseer je een leuke, onvergetelijke middag voor de kinderen met gezondheidsproblemen.

Internationale groep vrijwilligers

Jongerenreis gezondheidszorg project Tanzania

Een van de leukste dingen aan onze jongerenreizen is dat je met andere internationale jongeren zal gaan samenwerken op de projecten en ook samen gaat wonen. Zo heb je 2 of 4 weken lang leeftijdsgenoten om je heen die net zo enthousiast zijn om vrijwilligerswerk te gaan doen binnen een medisch project in Tanzania en weten wij zeker dat het ook een hele gezellige tijd gaat worden.

Verblijf bij een gastgezin

In de stad Arusha zul je met de andere vrijwilligers verblijven bij een gastgezin, wat jou de mogelijkheid biedt om je totaal onder te laten dompelen in de lokale cultuur en al het lekkere eten te proeven die de keuken van Tanzania te bieden heeft.

Weekendactiviteiten in Tanzania

Tijdens deze jongerenreis zal je meer te weten komen over de cultuur van Tanzania. Dit doe je samen met de andere vrijwilligers in groepsverband, waardoor het zeker een gezellige tijd gaat worden. In het weekend krijg je de mogelijkheid om het adembenemende landschap van Tanzania te gaan bezichtigen. Samen met de andere vrijwilligers ga je naar één van de nationale parken toe. En natuurlijk organiseren we doordeweeks 's avonds ook sociale activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen.

Voor de vrijwilligers die gedurende 4 weken blijven, worden er tijdens de overige weekenden en doordeweekse avonden extra activiteiten en uitstapjes georganiseerd.

Vrijwilligerservaring Esmee van den Berg op het geneeskunde project in Tanzania
Esmee van den Berg
Naast de hulp die ik aan de mensen in Tanzania heb kunnen bieden, heb ik ook veel van hun geleerd. De cultuur is zo anders en de mensen zijn enorm vriendelijk en gastvrij. Lees meer...

Begeleiding

Al onze jngerenreizen zijn onder begeleiding van onze lokale collega’s. Zij zorgen er niet alleen voor dat alles soepel verloopt, maar zij kennen het land ook goed en zullen het beste uit de reis halen. Je leert ze kennen zodra je bent ingeschreven, via de telefoon en e-mail zullen ze je helpen om je reis voor te bereiden. Bij aankomst halen zij jou op van het vliegveld en zijn ze er voor de rest van de reis bij om te zorgen dat de reis vlekkeloos verloopt.

Ouder dan 18 of liever geen jongerenreis?

Let op: deze jongerenreis wordt speciaal georganiseerd voor jongeren van 15 t/m 18 jaar oud op een vaste datum in de zomervakantie. Ben je ouder dan 18? Wil je liever niet in een groep reizen? Of komt de datum niet uit? Surf dan voor onze reguliere projecten naar: gezondheidszorg projecten in Tanzania.

Enthousiast? Wat moet je nu doen?

Ben je helemaal zeker van je deelname en wil je het liefst morgen al vertrekken? Dan is het tijd om je in te schrijven voor dit project via het online inschrijfformulier. Maar misschien moet je eerst nog je ouders overtuigen dat je dit wilt gaan doen. Je kunt hen de bovenstaande informatie laten lezen over het project. Maar je kunt ze daarnaast ook doorverwijzen naar een algemene informatiepagina over de jongerenreizen waarop we meer vertellen over de opzet van de reis, begeleiding en het totaalpakket. Zo weten ze dat je in goede handen bent bij ons. Dit is uiteraard ook nuttige informatie voor jou om door te lezen voordat je vertrekt.

Jij kunt verder alvast wat ervaringsverhalen lezen van oud-vrijwilligers die deze (of een andere) jongerensreis al hebben meegemaakt en je zo een goed beeld kunnen geven wat jij kunt verwachten.

Neem ook vooral contact met ons op als je vragen hebt over het project en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dat kan via onderstaand contactformulier of via de telefoon (049-7799909).

Veel reisplezier!

Jongerenreizen Impact Report Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲