You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistieke projecten in het buitenland

Overzicht

Journalistiek vrijwilligerswerk in het buitenland

Projects Abroad biedt in veel bestemmingen journalistieke projecten aan. Als vrijwilliger kun je aan de slag bij een krant, tijdschrift, de radio of een televisiestation. Door je in te zetten voor de media in een van de bestemmingen van Projects Abroad draag je bij aan een geïnformeerde maatschappij waarin burgers de kennis kunnen verkrijgen, die hard nodig is in een vrije en democratische samenleving. De aanwezigheid van vrijwilligers draagt bij aan het voortbestaan van verschillende media. Daarnaast leer jij zelf als vrijwilliger ontzettend veel over het land waar je werkzaam bent, doe je nuttige werkervaring op en heb je de kans een portfolio op te bouwen. Of jij nu overweegt om de journalistiek in te gaan, gewoon een kijkje wilt nemen of juist al een tijdje werkzaam bent als journalist; de journalistieke projecten bieden een unieke ervaring in het buitenland.

Klik hier om direct naar de mogelijke projecten voor journalistiek te gaan

Werkzaamheden bij projecten in de journalistiek in het buitenland

Journalistieke ervaring opdoen als vrijwilliger

Projects Abroad biedt in verschillende bestemmingen, in samenwerking met diverse lokale kranten, tijdschriften en omroepen, verschillende journalistieke projecten aan. Je ontdekt bij al onze projecten hoe het dagelijks ritme van het medium waar jij werkt er uitziet. Welk project je ook kiest, als vrijwilliger werk je samen met gedreven en enthousiaste plaatselijke journalisten, die jou graag zo veel mogelijk leren over hun land en het vak waar ze zo van houden. Ook als je reeds werkzaam bent in de journalistiek kun je enorm veel kennis opdoen en ook uitwisselen, met jouw collega's uit andere landen.

Als vrijwilliger ga je samen met je begeleider kijken over welke onderwerpen jij graag zou willen berichten. Je hebt de mogelijkheid om interviews af te nemen, stukken te schrijven, items te monteren of onderzoeken uit te voeren. Afhankelijk van je ervaring en enthousiasme, maar ook jouw talent, mag je misschien zelfs voor een microfoon of camera aan het werk. Omdat we in diverse bestemmingen werken met eigen opgezette tijdschriften, kun jij het totale journalistieke plaatje beleven; van het doen van onderzoek tot aan het redigeren van de geschreven teksten.

Met of zonder ervaring journalistiek vrijwilligerswerk verrichten

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze journalistieke projecten. Wil jij graag aan het werk als journalist, om zo de media te versterken en bij te dragen aan een vrije en geïnformeerde maatschappij? Ga dan de uitdaging aan om met of zonder ervaring deel te nemen. Als je nog geen ervaring hebt binnen de schrijvende of de audiovisuele pers dan is het wel belangrijk dat je enthousiast bent en over doorzettingsvermogen beschikt. Jouw hulp is dan heel erg welkom! Ervaring binnen de journalistiek is dus geen vereiste om deel te kunnen nemen. Mocht je wel al over ervaring beschikken, dan heb je uiteraard de mogelijkheden om die in te zetten!

Journalistieke stages in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van journalistiek? Klik dan op stage of afstuderen voor meer informatie!

Journalistieke projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Journalistiek project

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲