You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Journalistiek vrijwilligerswerk in Vietnam

Overzicht
Project overzicht
  • Waar: Hanoi
  • Type projecten: Online nieuwsverstrekker
  • Jouw rol binnen dit project: Als vrijwilligers bij dit project doe je onderzoek en schrijf je nieuwsartikelen voor de Engelstalige sectie van de online krant Voice of Vietnam
  • Accommodatie: Gastgezin of gedeelde vrijwilligersaccommodatie
  • Wat zit er bij inbegrepen: 24/7 support ter plaatse, verzekering, accommodatie, maaltijden, introductie en oriëntatie, luchthaven transfer, vervoer van en naar je project, voorbereidingstraining voor vertrek en een persoonlijke website
  • Waar helpt Projects Abroad bij: Vliegticket, visum, voorbereidingen, fondsenwerving, donaties, contact met andere vrijwilligers, vrije tijd en reizen
  • Mogelijk vanaf: 3 weken
  • Startdata: Flexibel, gehele jaar door mogelijk
  • Hoe oud moet je zijn om deel te nemen: 16 jaar of ouder
  • Vereisten: Je moet minimaal 1 jaar relevante ervaring of studie journalistiek of online communictie afgerond hebben. Daarnaast is een gevorderd niveau Engels vereist.

Projects Abroad verwelkomt graag vrijwilligers vanaf 16 jaar op het Journalistiek project in Vietnam. Dit project geeft je de unieke kans om meer ervaring op de doen in de journalistiek en tegelijkertijd meer van dit prachtige land te ontdekken.

Voice of Vietnam is een internationale omroep, die is opgericht in 1945 en nieuws brengt in verschillende talen, waaronder Engels. De nieuwszender brengt wel lokaal als internationaal nieuws als nieuws op het gebied van business, muziek, toerisme, gebruiken en tradities.

Jouw rol op het journalistiek project in Vietnam

Projects Abroad vrijwilligerswerk op het journalistiek project in Vietnam

Vrijwilligers op het journalistiek project in Hanoi verkrijgen een inzicht in de werking van media in een nieuwe cultuur en andere politieke setting. Als vrijwilliger werk je nauw samen met een team van Voice of Vietnam-journalisten. Vrijwilligers zullen geplaatst worden op de Engelstalige online nieuwsafdeling.

Om aan dit project deel te nemen is minimaal één jaar aan praktische of studie ervaring op het gebied van journalistiek noodzakelijk, omdat je ook veel zelfstandig aan de slag zult gaan. Daarnaast is een gevorderd niveau Engels vereist.

Jouw werkzaamheden richten zich vooral op het bedenken van nieuwsartikelen en blogs, redigeren van artikelen van collega's, onderzoek doen voor je artikelen, het afnemen van interviews, het creëren van content voor social media zoals Facebook. Ook kun je zelf de foto;s verzorgen voor bij jouw artikelen, indien je hiervoor zelf een camera meebrengt.

Het is belangrijk dat jij goed zelfstandig kunt werken en een proactieve houding hebt. Je bent zelf verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe onderwerpen voor artikelen en blogs, welke je voor kunt leggen aan je project supervisor. Het Projects Abroad kantoor is ook gevestigd in Hanoi en de medewerkers zullen beschikbaar zijn voor extra ondersteuning, als vrijwilligers dit nodig hebben.

Vrijwilligers op dit journalistiek project werken van 09.00u - 17.00u en de werkzaamheden voor die dag worden iedere ochtend met de vrijwilligers besproken.

Het project is een unieke kans om betrokken te zijn met alle aspecten van het creëren van online nieuws voor een groot publiek. Werk samen met professionals in Vietnam en ervaar het dagelijkse leven in dit prachtige land!

Jouw verblijf in Vietnam

Afhankelijk van de locatie van jouw project zal je verblijven bij een lokaal gastgezin of woon je samen met andere vrijwilligers in een guesthouse of in een gemeenschappelijk huis in Hanoi.

In de avonden en weekenden kun je genieten van jouw vrije tijd. Je kunt dan (samen met andere vrijwilligers) ervoor kiezen om het land te ontdekken. Lees meer informatie over vrije tijd en reizen door te klikken op Land informatie.

Stage

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲