You are from: United States, Go to our American website.

Projects Abroad

Vrijwilligerswerk lesgeven in het buitenland

Overzicht

Doe vrijwilligerswerk op het gebied van lesgeven in het buitenland en help kinderen onder andere bij het verbeteren van hun Engels of Frans.

Projects Abroad zorgt voor zinvol vrijwilligerswerk met lesgeven in alle wereldwijde bestemmingen waar wij werken waarbij het geven van Engelse les centraal staat. Doordat het onderwijs in ontwikkelingslanden doorgaans minder goed geregeld is, waarderen de kinderen het zeer wanneer je bereid bent om jouw kennis van de Engelse taal met hen te delen. Voor dit type vrijwilligerswerk hoef je geen ervaring te hebben met lesgeven. Daarentegen is het wel belangrijk dat je over een goede basis Engels beschikt. In ruil voor jouw inzet, geven de kinderen namelijk graag blijk van hun enthousiasme en leergierigheid. Voor hen is het belangrijk om zoveel mogelijk over de Engelse taal te leren, want dit zal hun kans op een baan in de toekomst vergroten.

Klik hier om direct naar de projecten voor Lesgeven te gaan

Werkzaamheden bij lesgeef vrijwilligersprojecten

Vrijwilligerswerk lesgeef project met kinderen

Als vrijwilliger geef je op basis- of middelbare scholen les aan leerlingen. Enkele projecten bieden je daarnaast de kans om op scholen voor speciaal onderwijs en op universiteiten vrijwilligerswerk te verrichten. In de beginperiode van jouw verblijf is het mogelijk om samen met een docent les te geven, zodat je rustig kunt wennen aan de manier waarop het onderwijs in de door jou gekozen bestemming wordt verzorgd. Wanneer je genoeg zelfvertrouwen hebt en enthousiasme toont, krijg je in overleg de mogelijkheid aangeboden om zelfstandig voor de klas te staan.

Naast het geven van Engelse les kun je ook een ander vak onderwijzen zoals muziek, sport, aardrijkskunde, IT of bijvoorbeeld wiskunde. Verder besteed je tijd aan het voorbereiden van je lessen, nakijkwerk en als je het leuk vindt, kun je activiteiten met je leerlingen ondernemen tijdens sport- en spelmiddagen.

Het enthousiasme wat onder de kinderen merkbaar is om meer over de Engelse taal te leren, zal ongetwijfeld op jou ook een positieve invloed hebben. Niet alleen de leerlingen uiten op deze wijze hun waardering, ook de lokale leraren willen hun Engelse spreekvaardigheden graag verbeteren door met jou in gesprek te gaan. Het vrijwillig lesgeven in het buitenland is dan ook van groot belang; wanneer de leraren ter plaatse de Engelse taal goed beheersen, hebben de leerlingen hier op lange termijn meer profijt van.

Lees hier ons beleid: Werken met kinderen

Met of zonder ervaring als vrijwilliger lesgeven

Projects Abroad verwelkomt vrijwilligers vanaf 16 jaar bij onze lesgeef projecten. Is het jouw wens om kinderen in ontwikkelingslanden les te geven? Ga dan de uitdaging aan om met of zonder ervaring in het onderwijs een helpende hand te bieden. Als je nog geen ervaring hebt met lesgeven, dan is het wel belangrijk dat je over een goede basis Engels beschikt. Eenmaal ter plaatse zul je ongetwijfeld tot de ontdekking komen dat je eigen fantasie en de uitwisseling met andere vrijwilligers de kostbaarste aanvulling zullen zijn van jouw kennis. Daarbij is enthousiasme en doorzettingsvermogen onmisbaar. Jouw hulp kan dan een enorm positieve impact hebben!

Ervaring in het onderwijs is dus geen vereiste om deel te kunnen nemen. Mocht je wel al over bepaalde vakkennis beschikken, dan kun je deze uiteraard inzetten om de lokale bevolking te helpen!

Onderwijsstages in het buitenland

Ben jij als student(e) op zoek naar een buitenlandse stage op het gebied van onderwijs? Klik dan op stage of afstuderen in het buitenland voor meer informatie!

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Voor alle sociale projecten, lesgeefprojecten en sportprojecten geldt dat je als vrijwilliger van 21 jaar of ouder verplicht bent een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen. Let op: in Bolivia, Cambodja, Costa Rica, Fiji, Jamaica en Roemenië geldt dit ook voor vrijwilligers vanaf 16 jaar.

Nadat je bent ingeschreven en geaccepteerd voor je project, kun je dit via de gemeente waar je woont aanvragen. Woon je in Nederland, dan moet Projects Abroad een deel van het aanvraagformulier invullen. Je krijgt dit deels ingevulde formulier thuis gestuurd. Zelf vul je de rest in en lever je het in bij de gemeente. Woon je in België dan kun je zelf de hele aanvraag doen.

Lesgeef projecten voor vrijwilligers in het buitenland:

Lesgeef project

Vertel jouw vrienden over deze pagina:

Terug naar boven ▲